Η… καφκική περιπέτεια της συγγραφέα Έμιλι Σεντ Τζον Μάντελ με τη Wikipedia

Η Καναδή συγγραφέας Έμιλι Σεντ Τζον Μάντελ απευθύνθηκε πρόσφατα στους ακολούθους της στο Twitter με ένα ασυνήθιστο αίτημα: ζήτησε βοήθεια ώστε να μπορέσει να αλλάξει το λήμμα της Wikipedia για τον εαυτό της, καθώς τον Νοέμβριο βγήκε το διαζύγιό της, όμως στο λήμμα εμφανιζόταν ακόμα ως παντρεμένη.

Αν και προσπάθησε να αλλάξει η ίδια το λήμμα, δεν τα κατάφερε και ενεπλάκη σε μία κατάσταση βγαλμένη από βιβλίο του

Κάφκα, καθώς για να πραγματοποιηθεί η αλλαγή έπρεπε να υπάρχει κάποια παραπομπή που να επιβεβαιώνει ότι πράγματι έχει πάρει διαζύγιο. Έτσι, ζήτησε από τους δημοσιογράφους που την ακολουθούν στο Twitter να της πάρουν μία συνέντευξη, ώστε πράγματι να υπάρχουν διαδικτυακά «πειστήρια» για το διαζύγιό της.

«Φίλοι μου, το ξέρατε ότι αν έχετε μία σελίδα στη Wikipedia και πάρετε διαζύγιο, ο μόνος τρόπος να ενημερώσετε τη σελίδα είναι να πείτε σε μια συνέντευξη ότι είστε διαζευγμένοι; Ακούγεται τρελό, αλλά η Wikipedia λειτουργεί με παραπομπές! Οπότε αυτό που θέλω για τις γιορτές είναι ένας δημοσιογράφος να γράψει ένα δημοσίευμα (έστω και απλώς διαδικτυακό) όπου να με ρωτάει αν είμαι ακόμα παντρεμένη», ανέφερε σε διαδοχικές της αναρτήσεις η συγγραφέας, βιβλία της οποίας κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ίκαρος.

Ευτυχώς γι’ αυτήν, το BBC και το Slate ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή της και πλέον η σελίδα της στη Wikipedia έχει ενημερωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα