Η HarperCollins εξαγοράζει τη Houghton Mifflin Harcourt Books and Media

08:16 4/4/2021 - Πηγή: Diastixo

Μετά τη σχεδιαζόμενη εξαγορά της Simon & Schuster από την Penguin Random House, μία ακόμα εξαγορά έρχεται να ταράξει τα νερά στην παγκόσμια εκδοτική βιομηχανία. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, η HarperCollins σχεδιάζει να εξαγοράσει τη Houghton Mifflin Harcourt Books and Media

έναντι 349 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την απότομη μείωση πωλήσεων που κατέγραψε πέρυσι ο εκδοτικός οίκος Houghton Mifflin Harcourt εξαιτίας της πανδημίας, καθώς στους πρώτους εννέα μήνες του 2020 ο τζίρος της εταιρείας ήταν πεσμένος κατά 46% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Η πώληση της θυγατρικής Houghton Mifflin Harcourt Books and Media εκτιμάται ότι θα βοηθήσει τη μητρική Houghton Mifflin Harcourt να αποπληρώσει μέρος των χρεών της και να επικεντρώσει την προσοχή της στις παραδοσιακές της δραστηριότητες, αυτές των εκπαιδευτικών βιβλίων για παιδιά.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Όσο για το τι θα κερδίσει η HarperCollins από τη συμφωνία αυτή, οι New York Times επισημαίνουν: «Αποκτώντας τη Houghton Mifflin, η HarperCollins, η οποία ανήκει στη News Corp. του Ρούπερτ Μέρντοχ, θα είναι πιο ικανή να φανεί ανταγωνιστική, καθώς η εκδοτική βιομηχανία έχει φτάσει να κυριαρχείται από τους μεγαλύτερους παίκτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα