Δικαιώθηκε 40 χρόνια μετά ο άντρας που φυλακίστηκε για τον βιασμό της Άλις Σίμπολντ

Στο συγκλονιστικό της βιβλίο Lucky, η συγγραφέας Άλις Σίμπολντ (Alice Sebold) γράφει για τον βιασμό της το 1981, όταν ήταν πρωτοετής φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Syracuse. Λίγους μήνες αργότερα, είδε στον δρόμο έναν άντρα που νόμισε πως ήταν ο βιαστής της και αμέσως πήγε στην αστυνομία. Τελικά συνελήφθη ένας νεαρός μαύρος, ο Άντονι Μπροουντγουότερ (Anthony Broadwater), ο οποίος καταδικάστηκε για τον βιασμό και έμεινε 16 χρόνια στη φυλακή.

Σχεδόν 40 χρόνια μετά την καταδίκη του, o Μπροουντγουότερ δικαιώθηκε: δικαστήριο έκρινε πως στη διάρκεια της εις βάρος του έρευνας και δίκης υπήρξαν σοβαρές παραλείψεις και κατέληξε στο συμπέρασμα πως ένας αθώος άνθρωπος μπήκε στη φυλακή για ένα έγκλημα που δε διέπραξε ποτέ.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Όπως προκύπτει, το μόνο αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του 61χρονου σήμερα Μπροουντγουότερ ήταν μία ανάλυση σε μικροσκόπιο από τρίχες που φέρονταν να τον συνδέουν με το έγκλημα (τέτοια στοιχεία πλέον θεωρούνται αναξιόπιστα), ενώ εις βάρος του μέτρησε και η κατάθεση της Σίμπολντ από το εδώλιο του μάρτυρα, σύμφωνα με την οποία ο Μπροουντγουότερ ήταν ο δράστης. Ωστόσο, αμέσως μετά τη σύλληψή του, μεταξύ μίας σειράς υπόπτων στην οποία συμπεριλαμβανόταν και αυτός, η συγγραφέας είχε ξεχωρίσει έναν άλλο ύποπτο ως δράστη.

Σύμφωνα με το Associated Press, σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση του ονόματος του Μπροουντγουότερ έπαιξε ο Τιμ Μουσιάντε (Tim Mucciante), πρώην παραγωγός μίας ταινίας βασισμένης στο βιβλίο της Σίμπολντ, ο οποίος αμφέβαλλε για την ενοχή του φερόμενου ως δράστη και αναζήτησε την αλήθεια, επιστρατεύοντας μάλιστα και έναν ιδιωτικό ερευνητή. Παραμένει άγνωστο αν η ταινία θα γυριστεί τελικά, μετά και τη δικαίωση του Μπροουντγουότερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα