Διάσημοι συγγραφείς μοιράζονται τραυματικές εμπειρίες από τις πρώτες τους υπογραφές βιβλίων

Για την πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέα Τσέλσι Μπάνινγκ (Chelsea Banning), η εκδήλωση υπογραφής βιβλίων για το πρώτο της μυθιστόρημα, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο, ήταν μία μάλλον τραυματική εμπειρία: μόλις δύο φίλοι της εμφανίστηκαν, κι ως εκ τούτου ένιωσε απογοήτευση και ντροπή. Ωστόσο, όταν δημοσιοποίησε την εμπειρία της αυτή στο Twitter, διαπίστωσε πως αντίστοιχα περιστατικά έχουν να αφηγηθούν και ορισμένοι συγγραφείς που στην πορεία γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

Μία από τις απαντήσεις που δέχτηκε στην ανάρτησή της

η Μπάνινγκ ήρθε από τον Στίβεν Κινγκ, που την πληροφόρησε ότι «στην πρώτη μου υπογραφή βιβλίων είχα έναν πελάτη, ένα εύσωμο αγόρι που μου είπε: “Ε, φίλε, ξέρεις πού έχουν βιβλία για τους Ναζί;”». Μία αντίστοιχη εμπειρία είχε να διηγηθεί και η Μάργκαρετ Άτγουντ: «Καλωσήρθες στο κλαμπ. Έκανα μία υπογραφή βιβλίων όπου δεν ήρθε κανείς, εκτός από έναν τύπο που ήθελε να αγοράσει σελοτέιπ και νόμιζε ότι εργαζόμουν εκεί».

Όμως και ο Νιλ Γκέιμαν είχε κάτι παρόμοιο να θυμηθεί: «Ο Τέρι Πράτσετ κι εγώ κάναμε μία υπογραφή βιβλίων για το Καλοί οιωνοί στο Μανχάταν, όπου δεν ήρθε κανένας απολύτως». Όπως και η Τζόντι Πίκο: «Έχω καθίσει ολομόναχη στο τραπέζι για τις υπογραφές πολλές φορές, μέχρι που να με πλησιάσει κάποιος… και να με ρωτήσει πού είναι η τουαλέτα».

Και ο Ντέιβιντ Νίκολς από την πλευρά του προσπάθησε να ενθαρρύνει τη νέα συγγραφέα, τονίζοντας: «Πόπο, έχω πάρα πολλές ιστορίες να μοιραστώ. Αυτή όπου οι υπάλληλοι του βιβλιοπωλείου προσποιήθηκαν ευγενικά ότι ήταν πελάτες, ώστε να μην αισθάνομαι τόσο άσχημα, μου έχει μείνει. Θα πρέπει επίσης να προσθέσω: μην απογοητεύεσαι, είναι κατά κάποιον τρόπο ένα τελετουργικό που συμβαίνει σε όλους, και συγχαρητήρια για το βιβλίο!»

Keywords
Τυχαία Θέματα