Δριμύ «κατηγορώ» από Καναδή σκηνοθέτιδα κατά του εκδοτικού οίκου Penguin Random House

Δριμύ «κατηγορώ» κατά του εκδοτικού οίκου Penguin Random House εξαπέλυσε η Καναδή σκηνοθέτις Zoe Greenberg, καταγγέλλοντας πως εν γνώσει του εξέδωσε μία αυτοβιογραφία της δημοσιογράφου Leah McLaren, στην οποία η σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε η Greenberg σε νεαρή ηλικία παρουσιάζεται ως συναινετική επαφή.

Η Greenberg υποστηρίζει ότι είχε υποστεί σεξουαλική επίθεση στα 16 της χρόνια από δύο άτομα, μεταξύ των οποίων και η McLaren,

που τότε ήταν 14 ετών. «Ήμουν μεθυσμένη. Έκλαιγα. Μετά βίας είχα τις αισθήσεις μου, ανάσκελα πλάι σε μία πισίνα. Δεν το ήθελα. Μου επιτέθηκαν και οι δύο σεξουαλικά. Πρώτα αυτός, μετά αυτή», αφηγείται η σκηνοθέτις. Όμως η περιγραφή της McLaren είναι διαφορετική, καθώς ισχυρίζεται πως όλα έγιναν συναινετικά μεταξύ των τριών συνουσιαζομένων.

Μεταξύ άλλων, η Greenberg καταγγέλλει: «Νόμιζα ότι οι εκδοτικοί οίκοι επαληθεύουν τις αυτοβιογραφίες που προωθούν, ώστε να είναι σίγουροι ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ποτέ δεν επικοινώνησε μαζί μου κάποιος, ώστε να διασταυρώσει κάτι από αυτά που δημοσιεύτηκαν. Ποτέ δε με ενημέρωσαν για το αν η σεξουαλική επίθεση σε βάρος μου θα απεικονιζόταν με ειλικρίνεια ή αν θα διαχειρίζονταν με ευαισθησία την τραυματική μου εμπειρία. Μου φαινόταν ότι, αν και τους είχα δώσει έναν αξιόπιστο ισχυρισμό για σεξουαλική επίθεση, οι υπεύθυνοι στον οίκο Penguin Random House δεν ενδιαφέρονταν. Ούτε ενδιαφέρονταν για τη βλάβη που προκαλούσαν ενισχύοντας την απάτη της McLaren και παρουσιάζοντάς την ως γεγονός».

Από την πλευρά του, ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House Canada επισήμανε πως έγιναν «σημαντικές αλλαγές» στα επίμαχα αποσπάσματα κατόπιν σχετικών αιτημάτων της Greenberg, ωστόσο «μετά λύπης πληροφορήθηκε» ότι οι αλλαγές αυτές δεν ήταν επαρκείς. «Θα αξιοποιήσουμε αυτό το περιστατικό ώστε να εξετάσουμε τις εσωτερικές μας διαδικασίες και να βρούμε τρόπους για το πώς μπορούμε να υπηρετούμε καλύτερα τα βιβλία μας, τους συγγραφείς μας, τις κοινότητές μας και τους αναγνώστες μας», ανακοίνωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα