Αποσύρεται από τα ράφια παιδικό βιβλίο με ρατσιστικά στερεότυπα

08:17 1/4/2021 - Πηγή: Diastixo

Συγγνώμη για ένα βιβλίο της δημοφιλούς παιδικής σειράς Captain Underpants («Καπετάν Βράκας», όπως έχει αποδοθεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός) ζήτησε ο συγγραφέας Ντέιβ Πίλκι, o οποίος ζήτησε την απόσυρσή του από την κυκλοφορία, αναγνωρίζοντας ότι ήταν λανθασμένος ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται σε αυτό οι Ασιάτες.

Στο graphic novel με τίτλο The Adventures of Ook and Gluk: Kung-Fu Cavemen, δύο ήρωες από τα βιβλία της σειράς «σώζουν τον κόσμο χρησιμοποιώντας το κουνγκ φου και τις αρχές της κινεζικής φιλοσοφίας».

Το βιβλίο αναπαράγει στερεότυπα για τους ασιατικούς λαούς, για τα οποία ο συγγραφέας δήλωσε ότι έχει μετανιώσει.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

«Ελπίζω ότι εσείς, οι αναγνώστες μου, θα με συγχωρήσετε και θα μάθετε από το λάθος μου, ότι ακόμα και η ακούσια προβολή στερεοτύπων και ο ρατσισμός είναι επώδυνα για όλους», ανέφερε σε δήλωσή του ο Πίλκι.

Από την πλευρά του, ο εκδοτικός οίκος Scholastic γνωστοποίησε ότι έχει σταματήσει την κυκλοφορία του επίμαχου βιβλίου και θα επιδιώξει να το αποσύρει από όλες τις βιβλιοθήκες και τα καταστήματα. «Αναγνωρίζουμε ότι αυτό το βιβλίο διαιωνίζει τον ρατσισμό και λυπούμαστε βαθύτατα για αυτό το σοβαρό λάθος», δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα