Waterstones: Διαψεύδει ότι μποϊκοτάρει φεμινιστικά βιβλία

Κατηγορηματικά απορρίπτει η αλυσίδα βιβλιοπωλείων Waterstones τους ισχυρισμούς που είδαν το φως της δημοσιότητας περί άρνησης ορισμένων καταστημάτων της να πουλήσουν αντίτυπα βιβλίων γραμμένων από φεμινίστριες που αμφισβητούν την παραδοσιακή θεωρία των φύλων.

Οι ισχυρισμοί αυτοί προήλθαν από αναγνώστες/-ριες στο Twitter, που υποστήριζαν πως η Waterstones επίτηδες επιλέγει να μην έχει στα ράφια της βιβλία

των Hannah Barnes και Victoria Smith, απαντώντας σε ανάρτηση της αλυσίδας που τους προέτρεπε να αναφέρουν ποιο βιβλίο διαβάζουν αυτή την περίοδο. Μεταξύ αυτών και η συγγραφέας Amanda Craig, που απαντώντας στο tweet της Waterstones σχολίασε ότι διαβάζει ένα από τα επίμαχα βιβλία, «που το αγόρασα από την Amazon επειδή εσείς δε φαίνεται να το έχετε».

Ωστόσο, εκπρόσωπος της αλυσίδας, μιλώντας στην εφημερίδα Guardian, διέψευσε τους ισχυρισμούς αυτούς, απαντώντας πως και τα δύο βιβλία πωλούνται κανονικά στα καταστήματά της. «Φαίνεται ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι αποφασισμένοι να στιγματίσουν τη Waterstones ως εταιρεία που μποϊκοτάρει ή περιορίζει την παρουσία βιβλίων σχετικά με το φύλο», ανέφερε ο εκπρόσωπος, εξηγώντας μάλιστα πως και τα δύο βιβλία παρουσιάζουν καλές πωλήσεις και είναι πιθανό οι πελάτες να μην τα βρίσκουν στα καταστήματα της αλυσίδας επειδή λόγω υψηλής ζήτησης έχουν εξαντληθεί. «Το να διασφαλίζουμε ότι προσφέρουμε τα βιβλία που οι αναγνώστες μας θέλουν να διαβάσουν αποτελεί τη βάση για την καλή λειτουργία στην πώληση βιβλίων· καλή εξυπηρέτηση σημαίνει να αντιμετωπίζουμε όλους τους πελάτες μας με σεβασμό και να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι να επιλέξουν τα βιβλία που θέλουν», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Waterstones, Διαψεύδει,Waterstones, diapsevdei