Simon & Schuster: 100 βιβλία για τα 100 χρόνια του εκδοτικού οίκου

00:56 5/3/2024 - Πηγή: Diastixo

Τα εκατό χρόνια του συμπληρώνει φέτος ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster και, για να γιορτάσει αυτό το ορόσημο, έδωσε στη δημοσιότητα μία λίστα με εκατό αξιοσημείωτα βιβλία που έχει εκδώσει στον έναν αιώνα ύπαρξής του.

Η λίστα ξεκινά από το 1924 και από το βιβλίο με σταυρόλεξα The Cross Word Puzzle Book, που θεωρείται το πρώτο του είδους του και συνοδευόταν από μολύβι, και περιλαμβάνει τόσο λογοτεχνικά

έργα, όπως το Catch 22 του Τζόζεφ Χέλερ και ο Υπόγειος κόσμος του Ντον ΝτεΛίλο, όσο και βιβλία ιστορίας, μελέτες κ.ά. «Θέλαμε να προβάλουμε την επιρροή που είχαν αυτά τα βιβλία στην κουλτούρα κατά τον περασμένο αιώνα, καθώς και το εύρος των βιβλίων που έχουμε εκδώσει», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Simon & Schuster, Τζόναθαν Καρπ.

Επίσης, ο Καρπ διευκρίνισε πως η λίστα των εκατό βιβλίων συντάχθηκε συλλογικά από στελέχη του εκδοτικού οίκου και ότι δεν πάτησε πόδι για να συμπεριληφθούν στη λίστα προσωπικές του επιλογές. Μάλιστα, παρότι ο ίδιος ήθελε να μπει στη λίστα μία βιογραφία του Αβραάμ Λίνκολν που επηρέασε τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και του έδωσε την ιδέα να τοποθετήσει τη Χίλαρι Κλίντον στο πόστο της υπουργού Εξωτερικών, τελικά προτιμήθηκε το No Ordinary Time για τα πεπραγμένα του Φράνκλιν και της Έλενορ Ρούσβελτ στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι συγγραφείς των βιβλίων που περιλαμβάνονται στη λίστα έως το 1976 ήταν λευκοί, καθώς την εποχή εκείνοι λίγοι ήταν οι μαύροι συγγραφείς που είχαν πετύχει ευρεία αναγνώριση και τα έργα τους κυκλοφόρησαν από άλλους εκδοτικούς οίκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα