Markus Dohle: Δωρίζει 500.000 δολάρια για την προστασία των βιβλίων από τη λογοκρισία στις ΗΠΑ

Το ποσό των 500.000 δολαρίων δεσμεύτηκε να δωρίσει προσωπικά ο διευθύνων σύμβουλος του εκδοτικού κολοσσού Penguin Random House, Markus Dohle, για να συνεισφέρει στην προστασία των βιβλίων από τη λογοκρισία στις ΗΠΑ.

Όπως έγινε γνωστό, ο Dohle θα συνεργαστεί με την οργάνωση PEN America για τη δημιουργία του ταμείου The Dohle Book

Defense Fund, στο οποίο ο ίδιος θα συνεισφέρει 100.000 δολάρια ετησίως για πέντε χρόνια. Σύμφωνα με την PEN America, το ταμείο αυτό θα ενισχύσει τις πρωτοβουλίες της «για την επιμόρφωση του κοινού, τη συνεργασία με τοπικές κοινότητες κατά της λογοκρισίας, την καταγραφή και ανάδειξη των ανήκουστων επιθέσεων κατά των βιβλίων και των ιδεών που εκτυλίσσονται στις σχολικές αίθουσες, στις πολιτειακές νομοθεσίες και σε άλλα πεδία μάχης».

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

H συνεργασία αυτή έρχεται σε μία περίοδο όπου καταγράφεται πληθώρα «επιθέσεων» κατά βιβλίων από γονείς και σχολικά συμβούλια, που απαιτούν την απόσυρσή τους από τις σχολικές βιβλιοθήκες και από τα σχολικά αναγνωστικά προγράμματα, επειδή καταπιάνονται με θέματα όπως η ομοφυλοφιλία, η ισότητα των φύλων και η ιστορία των μαύρων.

«Είμαστε αντιμέτωποι με νέες καταγγελίες κι απαγορεύσεις κάθε εβδομάδα και αυτές οι απόπειρες εντάσσονται σε μία ευρύτερη πολιτική μάχη για τα αφηγήματα που είναι προσβάσιμα σε αυτή τη χώρα», δήλωσε η Suzanne Nossel, διευθύνουσα σύμβουλος της PEN America.

Keywords
Τυχαία Θέματα