Eurovision… βιβλίου διοργανώνει το Hay Festival

Ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision θα διεξαχθεί φέτος στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, που φιλοξενεί τη διοργάνωση για λογαριασμό της περσινής νικήτριας Ουκρανίας, όπου μαίνεται ο πόλεμος. Όμως παράλληλα με τον διαγωνισμό τραγουδιού, το λογοτεχνικό φεστιβάλ Hay Festival της Ουαλίας διοργανώνει τη δική του… λογοτεχνική Eurovision,

θέλοντας να αναδείξει τα καλύτερα βιβλία από τις 37 χώρες που συμμετέχουν στη Eurovision, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη το κοινό μπορεί να προτείνει βιβλία από τις 37 αυτές χώρες, ώστε να επιλεγεί αυτό που θα εκπροσωπήσει την κάθε χώρα σε ένα πάνελ συζήτησης που θα διεξαχθεί στη διάρκεια του φεστιβάλ (25 Μαΐου – 4 Ιουνίου). Η τελική επιλογή θα γίνει από μία επιτροπή ειδικών, που θα καταλήξει σε μία λίστα βιβλίων που «θα εμπνεύσουν, θα εξερευνήσουν και θα ψυχαγωγήσουν». Όλοι όσοι θα προτείνουν ένα βιβλίο μπαίνουν σε κλήρωση με έπαθλο ορισμένα από τα επιλεγμένα βιβλία και μία δωρεάν συνδρομή στο ψηφιακό αρχείο του Hay Festival.

Σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο του Hay Festival, Τζούλι Φιντς, στο επίκεντρο της διαδικασίας αυτής βρίσκεται η διαφορετικότητα και η δημοκρατία. «Είναι μια δημοκρατική διαδικασία, οπότε ας την αγκαλιάσουμε. Η ελευθερία λόγου και επιλογής είναι κρίσιμη και, όσο περισσότερο μπορούμε να ανοιχτούμε στο κοινό με αυτόν τον τρόπο, τόσο πιο πιθανό είναι οι άνθρωποι να διαβάσουν, να γράψουν, να απολαύσουν, να ακούσουν, να παίξουν… και πραγματικά αυτό είναι το θέμα μας», εξήγησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα