Η αντίδραση της Μάργκαρετ Άτγουντ για την πορεία των «θεραπαινίδων» στο Ισραήλ

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της προωθούμενης δικαστικής μεταρρύθμισης πραγματοποίησαν πρόσφατα χιλιάδες γυναίκες στο Ισραήλ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που περιορίζει τις αρμοδιότητες του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας και επιτρέπει στους νομοθέτες να διορίζουν δικαστές. Πολλές μάλιστα ήταν αυτές που συμμετείχαν στην πορεία φορώντας τις χαρακτηριστικές κόκκινες στολές από την Ιστορία της θεραπαινίδας της Μάργκαρετ Άτγουντ, που αποτελούν σύμβολο της καταπίεσης των γυναικών.

H ίδια η Καναδή συγγραφέας πληροφορήθηκε για την πορεία

στο Τελ Αβίβ από την ανάρτηση στο Twitter μίας Ισραηλινής ακτιβίστριας που συμμετείχε σε αυτήν και η αντίδρασή της ήταν ενθουσιώδης, καθώς έσπευσε να υποστηρίξει τις διαδηλώτριες.

«Δεν έχω ξαναδεί τόσες διαδηλώτριες “θεραπαινίδες” να κάνουν πορεία, παρά μόνο στο σίριαλ», ήταν η αντίδραση της Άτγουντ, που αναφερόταν στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά, η οποία βασίστηκε στο βιβλίο της. Η συγγραφέας εξέφρασε έκπληξη αλλά και ικανοποίηση που το έργο της ενέπνευσε μία τέτοια διαμαρτυρία.

Σημειωτέον ότι το μυθιστόρημα Η ιστορία της θεραπαινίδας κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, σε μετάφραση του Αύγουστου Κορτώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα