Bloomsbury: Συνεχίζεται η… πανδημική αύξηση στις πωλήσεις βιβλίων

Αυξημένα κατά 28% ήταν στο δωδεκάμηνο Μαρτίου 2021 – Φεβρουαρίου 2022 τα κέρδη προ φόρων του εκδοτικού οίκου Bloomsbury, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020-21, ενώ σε σχέση με την τελευταία προ πανδημίας αντίστοιχη περίοδο (2019-20) η αύξηση ήταν της τάξεως του 68%, σύμφωνα με τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο οι πωλήσεις βιβλίων της σειράς «Χάρι Πότερ» έχουν αυξηθεί κατά 5%.

«Η στροφή του κόσμου στην ανάγνωση βιβλίων, που έμοιαζε να είναι μία από τις ελάχιστες αχτίδες αισιοδοξίας

στις σκοτεινές μέρες της πανδημίας, ίσως τώρα αποδειχτεί μόνιμη», σχολίασε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Bloomsbury, Νάιτζελ Νιούτον, σημειώνοντας: «Το ερώτημα στο μυαλό όλων μας ήταν: θα συνεχιστεί η πανδημική αύξηση της ανάγνωσης βιβλίων; Τώρα ξέρουμε την απάντηση: το διάβασμα είναι μία συνήθεια που αναβίωσε και ακολουθεί ανοδική πορεία».

Θετικά οικονομικά στοιχεία ανακοίνωσε και η αλυσίδα βιβλιοπωλείων WH Smith, που έως τις 11 Ιουνίου κατέγραψε αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 107% συγκριτικά με την τελευταία αντίστοιχη προ πανδημίας περίοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα