Γιορτή του Πατέρα: Μπαμπά… άκου!

11:15 20/6/2021 - Πηγή: Plaisio

Τέσσερις μπαμπάδες από το Πλαίσιο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα μαζί με τα παιδιά τους.

Η Γιορτή του Πατέρα εορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.

Φέτος οι μπαμπάδες γιορτάζουν στις 20 Ιουνίου.

Και νιώθουν υπερήφανοι ως μπαμπάδες.

Γιατί

βλέπουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν.

Να γίνονται καλοί άνθρωποι.

Ίσως γιατί βλέπουν τον εαυτό τους σε αυτά.

Και σίγουρα μοιάζουν πολύ περισσότερο από όσο φαντάζονται.

Για αυτό διαλέξαμε 4 μπαμπάδες από το Πλαίσιο να απαντήσουν την πιο γλυκιά ερώτηση των παιδιών τους.

«Μπαμπά τί σε κάνει περήφανο»;

Πως προέκυψε η Γιορτή του Πατέρα;

Μπορεί η Γιορτή της Μητέρας να είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο ευρύ κοινό, ωστόσο και αυτή του Πατέρα δεν υστερεί. Καθιερώθηκε πριν από περίπου 100 χρόνια στην Αμερική με εμπνεύστρια την Σονόρα Σμαρτ Ντοντ.

Η Αμερικανίδα επί της ουσίας ήθελε να καθιερώσει μια αντίστοιχη ημέρα και για τον Πατέρα, τιμώντας τον δικό της. Ο Γουίλιαμ Σμαρτ ήταν βετεράνος του Αμερικάνικου Εμφυλίου Πολέμου, ο οποίος ανέθρεψε μόνος του 6 παιδιά!

Η Ημέρα του Πατέρα εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 19 Ιουνίου 1910 στο Σπόκεν της πολιτείας Γουάσινγκτον. Εκεί ζούσε η οικογένεια Σμαρτ. Για πολλά χρόνια είχε τοπικό χαρακτήρα, ωστόσο από το 1966 ο τότε πρόεδρος, Λίντον Τζόνσον, θέσπισε τον επίσημο εορτασμό της.

Το αρχικό προεδρικό διάταγμα καθιέρωνε την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως Ημέρα του Πατέρα. Τέλος, το 1972 αναβαθμίζεται σε μόνιμη εθνική εορτή των Η.Π.Α., με παρέμβαση του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον.

Οι απόψεις διίστανται

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει και μία δεύτερη εκδοχή για την προέλευση της συγκεκριμένης μέρας και πάλι στην Αμερική. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή, η Ημέρα του Πατέρα «γεννήθηκε» στο Φέαρμοντ της Δυτικής Βιρτζίνια, στις 5 Ιουλίου 1908.

Διοργανώθηκε από τη Γκρέις Γκόλντεν Κλέιτον, επιδιώκοντας να τιμήσει τους 210 πατέρες που έχασαν τη ζωή τους σε ορυχείο. Πρόκειται για τη γνωστή και ως «Τραγωδία του Μόνονγκα», που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 1907.

Ωστόσο η συγκεκριμένη μέρα δεν έλαβε την απαιτούμενη προσοχή, με αποτέλεσμα να επισκιαστεί από άλλα γεγονότα που συνέβησαν παράλληλα. Και τελικά να ξεχαστεί και να υπερισχύσει η εκδοχή με την Σονόρα Σμαρτ Ντοντ.

Σε κάθε περίπτωση, χρόνια πολλά σε όλους τους Μπαμπάδες!

The post Γιορτή του Πατέρα: Μπαμπά… άκου! appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα