Νέες εξελίξεις στην υπόθεση των Γλυκών Νερών: Ο πιλότος ομολογεί “Την ξύπνησα και την σκότωσα”. Ποιες είναι οι ποινές που προβλέπονται και τι κατέθεσε η φίλη της Καρολάιν;

10:40 20/6/2021 - Πηγή: iPop

Νέες εξελίξεις για τη δολοφονία της Καρολάιν, το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, το οποίο έχει συγκλονίσει ολόκληρη την κοινωνία. Τι άλλαξε ο σύζυγος και δολοφόνος της Καρολάιν στην απολογία του; Ποιες είναι οι ποινές που προβλέπονται για τα εγκλήματα που διέπραξε; Και ποια ήταν η κατάθεση της φίλης της Καρολάιν που την είχε δει λίγες ώρες πριν τη δολοφονία;

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο 33χρονος σύζυγος και δολοφόνος της Καρoλάιν, στις 3 περίπου τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου

στην τελευταία και συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, λίγες ώρες πριν η δικογραφία αποσταλεί στις δικαστικές αρχές, περιέγραψε για ακόμα μια φορά τη στιγμή της δολοφονίας της Καρολάιν όπου άλλαξε την απολογία του και τους είπε ότι πρώτα την ξύπνησε και στη συνέχεια την σκότωσε.

Πιο συγκεκριμένα τα λόγια τα 33χρονου, τα οποία φέρνουν στο φως νέες εξελίξεις για τη δολοφονία της Καρολάιν, ήταν τα εξής: “Η Καρολάιν κοιμόταν μπρούμυτα και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Ξάπλωσα δίπλα της προσπαθώντας να της πω ότι αυτό που έκανε στη Λυδία ήταν πάρα πολύ άσχημο. Αυτή δεν ήθελε ούτε να με ακούσει. Μου είπε να φύγω και εγώ και η Λυδία. Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι. Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: “Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις”. Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτο, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως πως αυτό ήταν μάταιο.”

Ποια ήταν η τελευταία επικοινωνία της Καρολάιν με τη μητέρα της – Όλα όσα αποκάλυψαν οι καταθέσεις για το έγκλημα και η απολογία του δράστη

Οι ποινές που προβλέπει ο ποινικός κώδικας για τα εγκλήματα του πιλότου

Σύμφωνα με τη ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του ο κατηγορούμενος βαρύνεται με δυο κακουργήματα και δυο πλημμελήματα και οι ποινές που προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα για τα συγκεκριμένα εγκλήματα είναι οι εξής:

– Για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η παράγραφος 1 του άρθρου 299 ΠΚ, αναφέρει πως «όποιος σκότωσε άλλον τιμωρείται με κάθειρξη ισόβια ή πρόσκαιρη τουλάχιστον δέκα ετών». Αν η πράξη αποφασίστηκε και εκτελέστηκε σε βρασμό ψυχικής ορμής, επιβάλλεται κάθειρξη έως 15 έτη.

– Για το κακούργημα της κακοποίησης ζώου, προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 10 έτη κατ’ ανώτατο όριο. Επίσης προβλέπεται και χρηματική ποινή μέχρι 500 ημερήσιες μονάδες, το ύψος των οποίων ορίζεται από 50 έως εκατό 100 ευρώ έκαστη.

– Για το πλημμέλημα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους υπόπτους, το άρθρο 230 ΠΚ, ορίζει «ότι όποιος, χωρίς να καθιστά άλλον ύποπτο, παριστάνει εν γνώσει του ψευδώς στην αρχή ότι τελέστηκε κάποιο κακούργημα ή πλημμέλημα, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή».

– Τέλος, για το πλημμέλημα της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση στις αρχές, η παράγραφος 1 του άρθρου 224 ΠΚ ορίζει τα εξής: «Όποιος, ενώ εξετάζεται ως διάδικος ή μάρτυρας σε δικαστήριο ή ενώπιον αρχής αρμόδιας να ενεργεί εξέταση για την κρινόμενη υπόθεση, εν γνώσει του καταθέτει ψευδή στοιχεία σχετικά με την υπόθεση αυτή ή αρνείται ή αποκρύπτει την αλήθεια, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών έως τρία έτη και χρηματική ποινή».

Τι κατέθεσε τη φίλη της Καρολάιν;

Στην κατάθεσή της, η φίλη της Καρολάιν, αναφέρει ότι την συνάντησε για καφέ στην πλατεία Βαρνάβα, λίγες ώρες πριν εκείνη φύγει από τη ζωή με τόσο αποτρόπαιο τρόπο. Όπως λέει, στο ραντεβού αυτό συνάντησε και τον πιλότο, καθώς εκείνος πήγε λίγο αργότερα στην καφετέρια που είχαν δώσει ραντεβού οι δυο κοπέλες. Η Καρολάιν είχε μαζί της και το μωρό της.

Η ίδια ανέφερε: “Βρεθήκαμε την ημέρα πριν γίνει το κακό. Ήταν σε περίεργη ψυχολογική κατάσταση αλλά όπως την άκουσα κατάλαβα ότι ήταν απλά μπουχτισμένη και ήθελε να βγούμε για να ξεσκάσει. Να σας πω την αλήθεια όμως δεν μου φάνηκε περίεργο γιατί είναι λογικό με τόση κλεισούρα και με την πίεση της οικογένειας και των οικογενειακών υποχρεώσεων να ένιωθε πιεσμένη και ταραγμένη. Μετά από λίγη ώρα ήρθε εκεί που καθόμασταν και ο Μπάμπης.”

Αναφερόμενη στον χαρακτήρα της φίλης της, η μάρτυρας έκανε λόγο για μια δυναμική κοπέλα με “κλειστό χαρακτήρα”. Όπως λέει και η ίδια “σε γενικές γραμμές η Καρολάιν παρ’ όλο που έδειχνε πολύ ανοιχτός και ευδιάθετος άνθρωπος στην πραγματικότητα πολύ κλειστός χαρακτήρας. Αν και κάναμε παρέα, δεν τα λέγαμε όλα ανοιχτά. Κρατούσε πράγματα για τον εαυτό της και απλά μου ανακοίνωνε ό,τι έκανε. Δεν ζητούσε την συμβουλή μου.”

Η μάρτυρας μιλάει ακόμη στην κατάθεσή της για ένα “παράξενο δέσιμο” που είχε το ζευγάρι. «Για τον Μπάμπη έχω να σας πω ότι είναι ήταν συμπαθέστατος. Αυτό έλεγαν όλοι όσοι τον γνώριζαν. Πολύ προσγειωμένος πολύ δεμένος με την Καρολάιν” κατέθεσε η νεαρή κοπέλα και συνέχισε λέγοντας τα εξής: “Είχαν ένα παράξενο δέσιμο. Να φανταστείτε είχαν εφαρμογή στο κινητό τους για να βλέπει ο ένας πού είναι ο άλλος ανά πάσα ώρα και στιγμή”.

Γλυκά Νερά: Η κατάθεση της ιατροδικαστή που “έκαιγε” τον πιλότο εξ’ αρχής και η προσωπική επικοινωνία του δράστη με τη Σίσσυ Χρηστίδου

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τα αποσπάσματα του ημερολογίου της Καρολάιν

“Η τήρηση των κανόνων δεοντολογίας αποτελεί πρώτιστο καθήκον των δημοσιογράφων​.Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σε ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία αναπαράγουν επιλεγμένα αποσπάσματα του ημερολογίου του θύματος της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, υπενθυμίζουμε, ότι ο δημοσιογράφος οφείλει, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, να σέβεται την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων. Οι συνάδελφοι, κατά συνέπεια, οφείλουν να απέχουν από δημοσιεύματα που θίγουν τον πυρήνα της ιδιωτικής ζωής των πολιτών και των οικείων τους. Η δημοσιογραφία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπηρετεί ένα παιχνίδι εντυπώσεων, ούτε να υποκαθιστά την Δικαιοσύνη.”

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Νέες εξελίξεις στην υπόθεση των Γλυκών Νερών: Ο πιλότος ομολογεί “Την ξύπνησα και την σκότωσα”. Ποιες είναι οι ποινές που προβλέπονται και τι κατέθεσε η φίλη της Καρολάιν; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα