PS5 Next-gen VR: Πρώτες εικόνες από τα νέα χειριστήρια!

18:17 18/3/2021 - Πηγή: Plaisio

Με δημοσίευσή του στο PlayStation Blog, ο Hideaki Nishino (Senior Vice President, Platform Planning & Management) έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από τα χειριστήρια του Next-gen VR συστήματος που αναπτύσσεται για το PlayStation 5.

Η είδηση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του ιδίου, σχετικά

με τη νέα μάσκα εικονικής πραγματικότητας, ωστόσο αυτή τη φορά έχουμε πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά των χειριστηρίων.

Συγκεκριμένα, ο Nishino είχε αναφέρει πως θα ενσωματώνουν κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά του ασύρματου χειριστηρίου DualSense™ (adaptive triggers, haptic feedback) ενώ παράλληλα θα ξεχωρίζουν για την εξαιρετική εργονομία τους.

Και είχε δίκιο, αφού με μία πρώτη ματιά διαπιστώνουμε πως ο «σφαιρικός» (orb) σχεδιασμός τους παρέχει στον παίκτη μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και άνεση, απελευθερώνοντας τα χέρια και επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο που παίζονται οι τίτλοι εικονικής πραγματικότητας.

Παράλληλα, ενσωματώνουν finger touch detection ώστε να ανιχνεύουν τα δάχτυλα χωρίς να χρειάζεται πίεση στις περιοχές όπου τοποθετείται ο αντίχειρας, ο δείκτης ή τα μεσαία δάχτυλά (για πιο φυσικές χειρονομίες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού), action buttons/analog sticks για ανάλογες in-game επιλογές και ένα ειδικό tracking ring για ανίχνευση από το νέο VR headset.

Οι ομάδες Product, Engineering και Design της SIE συνεργάστηκαν με στόχο να δημιουργήσουν ένα Next-gen VR από την αρχή, πραγματοποιώντας ένα τεράστιο άλμα καινοτομίας σε ό,τι αφορά την επόμενη γενιά εμπειριών εικονικής πραγματικότητας, ενώ η αποστολή των πρώτων devkits αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα!

The post PS5 Next-gen VR: Πρώτες εικόνες από τα νέα χειριστήρια! appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα