Εξυπνότερο μαγείρεμα και πλύσιμο με smart συσκευές

Η συνδεσιμότητα Wi-Fi είναι πλέον ένα χαρακτηριστικό που ενσωματώνεται στις περισσότερες οικιακές συσκευές. Με μία μόνο εφαρμογή, από την οθόνη του κινητού ή του tablet σου μπορείς να χειριστείς το πλυντήριο ρούχων, το ψυγείο, τις εστίες, τον φούρνο, τον απορροφητήρα, το πλυντήριο πιάτων, ακόμη και την καφετιέρα σου. Έτσι, μπορείς να προγραμματίζεις καλύτερα την ημέρα σου και να κερδίσεις περισσότερο χρόνο για πράγματα που είναι πιο σημαντικά για σένα.

Το μέλλον ανά χείρας με εφαρμογές για το έξυπνο σπίτι

Το

smartphone και το tablet, εκτός από μέσα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, μπορούν να λειτουργήσουν και ως ένας έξυπνος κόμβος για τον έλεγχο και τη διαχείριση του ηλεκτρικού εξοπλισμού του σπιτιού σου.

Οι καθημερινές δουλειές του σπιτιού, όπως το μαγείρεμα και το πλύσιμο γίνονται πιο εύκολα με μία μόνο εφαρμογή για το κινητό σου. Με διαισθητικές εφαρμογές όπως το Home Connect μπορείς να συνδέσεις τις οικιακές συσκευές με το smartphone σου. Ένας έξυπνος φούρνος με κάμερα και σύνδεση στο Internet παρέχει στην εφαρμογή πληροφορίες για τη διαδικασία του μαγειρέματος. Έτσι, μπορείς να έχεις διαρκή επίβλεψη από την άνεση του καναπέ σου, όπως επίσης και έλεγχο πάνω στο τι συμβαίνει στην κουζίνα. Μπορείς, επίσης, να λαμβάνεις συμβουλές και υποστήριξη με συνταγές και ρυθμίσεις του φούρνου, προσφέροντας έμπνευση για πεντανόστιμα πιάτα.

Από την ίδια εφαρμογή λαμβάνεις συμβουλές για απαλό πλύσιμο για να νοιώθεις τα ρούχα σου σαν καινούρια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε καθοδηγεί και δίνει υποστήριξη για το πλύσιμο σύμφωνα με τον τύπο του υφάσματος. Καταχώρησε το πλυντήριό σου στην εφαρμογή και ανακάλυψε ποιο πρόγραμμα είναι το κατάλληλο.

Τεχνολογίες αιχμής και δημιουργικότητα στην κουζίνα

Συχνά λέγεται ότι η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού. Ένας χώρος που είναι αφιερωμένος σε κάτι περισσότερο από το μαγείρεμα, είναι το μέρος όπου η οικογένεια και οι φίλοι συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ένα σημείο συνάντησης και δημιουργίας. Επομένως, η τεχνολογία που χρησιμοποιείται μέσα στην κουζίνα πρέπει να είναι εξίσου “smart” με το υπόλοιπο του σπιτιού.

Έξυπνοι φούρνοι με προγράμματα ατμού

Ένας «έξυπνος» φούρνος έρχεται με ενσωματωμένη λειτουργία Wi-Fi για να είναι πάντα συνδεδεμένος μαζί σου και να τον διαχειρίζεσαι από το smartphone ή το tablet σου, όπου κι αν βρίσκεσαι. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι απλά να τον συνδέσεις σε οικιακό δίκτυο.

Φαντάσου, για παράδειγμα, ότι το απόγευμα περιμένεις καλεσμένους στο σπίτι για φαγητό κι εσύ, επιστρέφοντας από τη δουλειά, έχεις κολλήσει στην κίνηση. Με έναν «έξυπνο» φούρνο στην κουζίνα σου, δεν πρόκειται ποτέ να πανικοβληθείς σε μια τέτοια κατάσταση, απλά βγάζεις από την τσέπη το smartphone σου και ενεργοποιείς τον φούρνο από τον δρόμο, ρυθμίζοντάς τον στη λειτουργία προθέρμανσης. Έτσι, όταν φτάσεις στο σπίτι, θα βάλεις το ταψί σου στον ήδη προθερμασμένο φούρνο, ώστε να προλάβεις όλες τις υπόλοιπες ετοιμασίες πριν υποδεχτείς τους καλεσμένους σου.

Η συνδεσιμότητα WI-FI συνδυάζεται με προγράμματα ατμού που εξασφαλίζουν βέλτιστα αποτελέσματα. Παράλληλα, οι «έξυπνοι» φούρνοι έρχονται με ειδικές λειτουργίες που παρακολουθούν πόση υγρασία χρειάζεται μέσα στον φούρνο ώστε να διασφαλίσει ότι το φαγητό θα έχει ακριβώς την υγρασία που χρειάζεται. Έτσι, ξέρεις ότι το ψωμί θα είναι ιδιαίτερα τραγανό στο εξωτερικό και περισσότερο αφράτο στο εσωτερικό, το κέικ δε θα «ξεφουσκώσει» και το κρέας θα είναι «ζουμερό» και μαλακό.

 

Smart εστίες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα σου

Οι «έξυπνες» εστίες έρχονται με μια πληθώρα λειτουργιών που απογειώνουν τη γαστρονομική εμπειρία, αλλά και με διαισθητική εφαρμογή για το κινητό ή το tablet που σου επιτρέπει να επικεντρωθείς πλήρως στο μαγείρεμα. Για παράδειγμα, οι συνδεδεμένες εστίες των Bosh και Siemens έρχονται με την εφαρμογή Home Connect, μέσω της οποίας μπορείς να προσαρμόζεις ευέλικτα τη λειτουργία του απορροφητήρα σου, να ρυθμίσεις τα χρώματα φωτισμού και να δημιουργήσεις μια μοναδική ατμόσφαιρα που να ταιριάζει απόλυτα με τον τρόπο ζωής σου.

Πλύσιμο πιάτων στον αυτόματο

Χάρη στη συνδεσιμότητα Wi-Fi, ένα «έξυπνο» πλυντήριο πιάτων συνδέεται στο οικιακό ασύρματο δίκτυο προσφέροντάς σου τη δυνατότητα να το ελέγχεις και να το χειρίζεσαι απομακρυσμένα, ακόμα κι από το smartphone ή το tablet σου. Με αυτό τον τρόπο το συστηματικό πλύσιμο γίνεται παιχνίδι και δεν έχεις κανένα άγχος, όπου κι αν βρίσκεσαι.

Ξεκίνησε έναν κύκλο πλύσης από το smartphone ενώ βρίσκεσαι ακόμα στο γραφείο, ή προγραμμάτισε την έναρξη/παύση της πλύσης, ανάλογα με το καθημερινό σου πρόγραμμα. Μάλιστα, θα συναντήσεις μοντέλα, όπως τα έξυπνα πλυντήρια πιάτων της Hoover, που μπορούν να καταλάβουν φωνητικές εντολές, μέσω του κινητού, σχετικά με τον τύπο φορτίου που πλένουν, την ποσότητα και το επίπεδο λερώματος. Προτείνει τα καλύτερα προγράμματα που ταιριάζουν στις ανάγκες σου για να έχεις τον απόλυτο έλεγχο, να μπορείς να ρυθμίσεις και να χειριστείς τη συσκευή σου απομακρυσμένα.

Εύκολη φροντίδα ρούχων με έξυπνα πλυντήρια και στεγνωτήρια

Με ένα έξυπνο πλυντήριο ρούχων δε θα ξαναχρειαστεί να ανησυχείς μήπως τελειώσει το πλύσιμο, πριν προλάβεις να επιστρέψεις στο σπίτι για να βγάλεις την μπουγάδα από τον κάδο. Οποιαδήποτε στιγμή, μέσα από την οθόνη του κινητού σου, θα μπορείς έγκαιρα να προσθέσεις σύντομους επιπλέον κύκλους πλυσίματος, ώστε τα ρούχα να σε περιμένουν φρεσκοπλυμένα. Παράλληλα, θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ακόμα μεγαλύτερη οικονομία στους λογαριασμούς ρεύματος αξιοποιώντας τα οικολογικά προγράμματα των συσκευών σου, ανεξάρτητα από τη διάρκεια ή το νυχτερινό ρεύμα.

Με τεχνολογίες για απαράμιλλη προστασία για τα ρούχα σου

Το Κασμίρι και το μετάξι είναι κομψά και δημοφιλή στους λάτρεις της μόδας. Όμως τα λεπτά υφάσματα τα απολαμβάνει κανείς μέχρι να χρειαστεί να τα καθαρίσει. Το πλύσιμο στο χέρι υποτίθεται ότι είναι πιο ήπιο για τα ευαίσθητα υφάσματα, αλλά παίρνει χρόνο και συχνά κάνει περισσότερη ζημιά στις ίνες από ένα κατάλληλο πλυντήριο. Ένα έξυπνο πλυντήριο-στεγνωτήριο με προγράμματα ατμού μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτήν την περίπτωση. Πλένει και στεγνώνει τα ευαίσθητα ρούχα με τη μία και αν χρειάζεται, σε μόνο 60 λεπτά.

Με τα σύγχρονα πλυντήρια και στεγνωτήρια μπορείς να πλύνεις και να στεγνώσεις με μία κίνηση ακόμα και ευαίσθητα υφάσματα όπως μετάξι και μαλλί. Χάρη στις καινοτόμες τεχνολογίες όπως το σύστημα AbsolutCare της AEG τα ρούχα θα πλυθούν και θα στεγνώσουν με τον πιο υγιεινό τρόπο, χωρίς τον κίνδυνο να ξεθωριάσουν ή να ζαρώσουν.

Ενημερώσου για τυχόν προβλήματα ή την ανάγκη συντήρησης

Ο αυτόματος διαγνωστικός έλεγχος συσκευής αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό πολλών συνδεδεμένων συσκευών. Με αυτό τον τρόπο μπορείς ανά πάσα στιγμή να ελέγξεις την κατάστασή τους, χρησιμοποιώντας την οθόνη του κινητού σου. Ο φούρνος θα σε ειδοποιήσει όταν πρέπει να καθαρίσεις το εσωτερικό του, το ψυγείο θα σε ενημερώσει έγκαιρα όταν κάτι δεν πάει καλά με τη θερμοκρασία, και το πλυντήριο πιάτων θα σου στείλει ενημέρωση για το πότε τελείωσε το απορρυπαντικό ή χρειάζεται καθάρισμα. Επίσης, ορισμένα μοντέλα υποστηρίζουν και απομακρυσμένο διαγνωστικό έλεγχο. Έτσι, εάν πρέπει να έρθει τεχνικός στο σπίτι σου, θα έχει μαζί του τα αναγκαία ανταλλακτικά, ώστε να εξοικονομήσεις χρόνο και χρήματα.

Νέα προγράμματα, περισσότερες επιλογές

Πολλές έξυπνες συσκευές είναι σχεδιασμένες για να καλύπτουν τις τωρινές αλλά και τις μελλοντικές σου ανάγκες, αφού προσφέρουν τη δυνατότητα εγκατάστασης επιπλέον προγραμμάτων. Έτσι, για παράδειγμα, αν στο μέλλον αποκτήσεις παιδί και συνειδητοποιήσεις πως το πλυντήριο πιάτων σου δεν έχει πρόγραμμα έξτρα υγιεινής για τα μωρουδιακά σκεύη, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις και να κατεβάσεις ένα πρόγραμμα baby care.

The post Εξυπνότερο μαγείρεμα και πλύσιμο με smart συσκευές appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
smart, smart, tablet, home, φούρνοι, κεικ, siemens, hoover, aeg, νέα, baby, blog, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ψωμι συνταγη, εξτρα, αποτελεσματα, δουλεια, κωτσοβολος, νυχτερινο ρευμα, οικονομια, προγραμμα, ρουχα, υφασματα, χρωματα, ψυγειο, ψωμι, blog, siemens, αγχος, απλα, ατμοσφαιρα, φαγητο, γινεται, γινονται, διαστημα, δυνατοτητα, δικτυο, ευκολα, εμπνευση, ενημερωση, ερχεται, ερχονται, εφαρμογες, τεχνολογια, εξυπνο, ζημια, ζωης, υγρασια, ιδια, ινες, ηπιο, κινητο, κινηση, κουζινα, κομβος, λειτουργια, μαζι σου, μοντελα, μπορεις, μωρουδιακα, παντα, οθονη, οικογενεια, παιδι, πιατα, πλυντηριο πιατων, πλυντηριο, προβληματα, προγραμματα, ρευμα, ρυθμισεις, σπιτι, στην κουζινα, ταψι, φούρνοι, χερι, aeg, baby, δουλειες, εφαρμογη, εξυπνα, φιλοι, για σενα, home, hoover, ιδιαιτερα, καρδια, κρεας, παιχνιδι, πληροφοριες, πλυντηρια, tablet, θερμοκρασια, κρεας αλογου
Τυχαία Θέματα