Τηγανίτες μπανάνας με βρώμη

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Εναλλακτικές τηγανίτες με βάση την μπανάνα και τη βρώμη. Είναι ιδιαίτερα νόστιμες και ο καλύτερος τρόπος να ξυπνήσετε τους αγαπημένους σας το πρωί.

Υλικά για 2-3 άτομα:1 μπανάνα μεγάλη και ώριμη1 αυγό100 ml ρόφημα καρύδας1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης + λίγο επιπλέον1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερλίγο σπορέλαιο για το τηγάνι

Για το σερβίρισμαμέλικαρύδια ψιλοκομμέναλίγη κανέλα

ΕκτέλεσηΚαθαρίζουμε την μπανάνα και τη λιώνουμε μαζί
με το ρόφημα καρύδας, στο μπλέντερ.Προσθέτουμε το αυγό, το ένα φλιτζάνι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε λίγο ακόμα.Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε αν χρειάζεται επιπλέον βρώμη ώστε να γίνει ένας πυκνός χυλός που θα πέφτει σχετικά εύκολα από το τηγάνι.Ζεσταίνουμε στη φωτιά ένα τηγάνι και ρίχνουμε ελάχιστο λάδι να γίνει ένα λεπτό στρώμα. Όταν ζεσταθεί καλά, παίρνουμε μείγμα με μεγάλο κουτάλι και το ρίχνουμε στο τηγάνι αφήνοντας κενό ενδιάμεσα για να μην κολλήσουν οι τηγανίτες μεταξύ τους.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και όταν πάρουν χρώμα από τη μια τις γυρίζουμε με σπάτουλα να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με μέλι, κανέλα και καρύδια ή όπως αλλιώς μας αρέσει.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: μπλέντερ, τηγάνι.

The post Τηγανίτες μπανάνας με βρώμη appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα