ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΙΡΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ANTI-VALENTINE’S DAY

Μπορεί η ερωτική διάθεση, οι καρδούλες, οι ανθοδέσμες, τα μεθυστικά αρώματα, οι αστραφτερές τουαλέτες, τα σοκολατάκια, η επιδερμίδα που περιμένει το απαλό άγγιγμα, τα δώρα πάσης φύσεως να είναι σύμβολα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, εσένα όμως σε ρώτησαν; Μπορεί να θέλεις να γιορτάσεις με διαφορετικό τρόπο, ίσως επιθυμείς κάτι εντελώς αντισυμβατικό με τις συνήθειες της ημέρας εκείνης, δεν αποκλείεται να είσαι ερωτευμένος με τη θαλπωρή του σπιτιού σου, το μπολ

με το ποπ-κορν, το αναψυκτικό και μια ακόμα έξτρα κουβέρτα για να σε ζεσταίνει την ώρα που θα βάλεις στην τηλεόραση αγαπημένες σειρές και ταινίες, για μια ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προσαρμοσμένη στα δικά σου, διαφορετικά “θέλω”. Όσο για το τι μπορείς να παρακολουθήσεις, θα σε βοηθήσουμε με μια σειρά προτάσεων από τις γνωστές πλατφόρμες video streaming που είναι διαθέσιμες στη χώρα μας.

Μόλις Χώρισα (ERTFlix)

Σίγουρα, ένας χωρισμός δεν είναι ό,τι καλύτερο, ειδικά όταν αυτός συμβαίνει σε μια ημέρα με ιδιαίτερη σημασία για τη ζωή κάποιου από αυτούς που επηρεάζει. Αυτό είναι το θέμα της ταινίας “Μόλις Χώρισα”, που θα βρεις στον κατάλογο του ERTFlix και μπορείς να παρακολουθήσεις εντελώς δωρεάν, οποτεδήποτε.

Πρωταγωνίστρια είναι η Ηλέκτρα, μια καθημερινή γυναίκα, χωρίς καμιά καρμική σύνδεση με την τραγικότητα που συνοδεύει το όνομά της από την αρχαιότητα. Ο Πέτρος είναι η σημαντικότερη σχέση ως τώρα στη ζωή της, όμως αυτός φαίνεται ότι δεν κάνει τις ίδιες σκέψεις. Αποφασίζει να της ανακοινώσει τον χωρισμό τους την ημέρα των γενεθλίων της, αφήνοντάς της απλά ένα μήνυμα στον τηλεφωνητής της, την ίδια ώρα που η παρέα της, της ετοιμάζει ένα πάρτι έκπληξη. Οι φίλοι της ακούνε το μήνυμα την ώρα που η Ηλέκτρα απουσιάζει και για να μην καταστραφεί η ημέρα της, αποφασίζουν να της κρύψουν την αλήθεια.

Αυτό θα αποτελέσει την αφορμή για μια σειρά παρεξηγήσεων.

Πρωταγωνιστούν οι: Μαρία Λεκάκη, Άννα Μονογιού, Jean Bernard Fenaille, Τόμυ Σκλάβος, Κίμων Φιορέτος, Ζέτα Μακρυπούλια, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γιώργος Καραμίχος, Ιωσήφ Πολυζωίδης, Σίσσυ Χρηστίδου και Μαρία Μπακοδήμου.

Λούφα και Παραλλαγή (ERTFlix)

Τη σειρά Λούφα και Παραλλαγή τη γνωρίσαμε ως κινηματογραφική ταινία το 1984, που στη συνέχεια προβλήθηκε ως σειρά τεσσάρων επεισοδίων από την κρατική τηλεόραση. Το σενάριο αφηγείται τις περιπέτειες μιας ομάδας φαντάρων της ΤΕΔ (Τηλεόραση των Ενόπλων Δυνάμεων), λίγο πριν, αλλά κυρίως κατά τη διάρκεια της Χούντας των Συνταγματαρχών. Στο ERTFlix θα βρεις τη σύγχρονη, εκτεταμένη έκδοση των γεγονότων, πάλι με την υπογραφή του Νίκου Περράκη, που αποτελείται από δύο κύκλους, με συνολικά 46 επεισόδια. Οι καταστάσεις που δημιουργούνται στο στρατόπεδο και στα γυρίσματα των εκπομπών είναι άκρως κωμικές. Κεντρικά πρόσωπα, ο Παπαδόπουλος, ο Σαββίδης, ο Λάμπρου, ο Μαρλαφέκας, ο Μπαλούρδος, ο Καραμαζόφ, η Εμμανουέλα, η Σούλα, η Cindy, ο ταγματάρχης Φον Κανάρης, ο Αντισυνταγματάρχης Κατσάμπελας και ο Συνταγματάρχης Κοντέλης. Πλαισιώνονται από ενδιαφέροντες χαρακτήρες, που διαδραματίζουν μικρότερο, αλλά εξίσου σημαντικό ρόλο.

Τα γεγονότα αποτελούν και μια λεπτομερή αναπαράσταση της κατάστασης που επικράτησε στην Ελλάδα την επταετία, όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις ασπάστηκαν τον χώρο της ψυχαγωγίας, του θεάματος και της ενημέρωσης. Με σαφή μηνύματα για τα βάσανα πολλών Ελλήνων αντιφρονούντων.

Στους ρόλους των πρωταγωνιστών οι: Γιάννης Τσιμιτσέλης (Λάμπρου), Ορφέας Αυγουστίδης (Παπαδόπουλος), Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Μπαλούρδος), Τάσσος Κωστής (Αντισυνταγματάρχης Κατσάμπελας), Ντίνος Αυγουστίδης (Συνταγματάρχης Κοντέλης), Τζένη Θεωνά (Εμμανουέλα) και άλλοι.

Pieces of a Woman (Netflix)

Το Pieces of a Woman είναι μια δραματική ταινία που θα βρεις στον κατάλογο του Netflix. Το σενάριο περιστρέφεται γύρω από τη θλίψη μιας γυναίκας που χάνει το παιδί της κατά τη διάρκεια ενός τοκετού στο σπίτι.

Η Martha και ο Sean Carson είναι ένα ζευγάρι από τη Βοστώνη στα πρόθυρα του να γίνουν γονείς. Οι ζωές τους παίρνουν μια δραματική και αμετάκλητη τροπή, λόγω μιας ανισόρροπης μαίας, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες για εγκληματική αμέλεια. Έτσι ξεκινά μια οδύσσεια ενός έτους για τη Martha, η οποία πρέπει να ξεπεράσει τη θλίψη της ενώ εργάζεται. Παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει τις σαθρές σχέσεις με τον σύζυγό της, τη μητέρα της που θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο και τη μαία με την οποία θα πρέπει να αντιπαρατεθεί στο δικαστήριο. Η ταινία είναι μια βαθιά προσωπική, καταιγιστική, με αποχρώσεις του γκρι και μια τελικά υπερβατική ιστορία μιας γυναίκας που μαθαίνει να ζει συντροφιά με τον πόνο της απώλειας.

Πρωταγωνιστούν οι: Vanessa Kirby, Ellen Burstyn, Shia LaBeouf, Molly Parker, Sarah Snook, Iliza Schlesinger, Benny Safdie και Jimmy Fails.

Pulp Fiction (Netflix)

Το Pulp Fiction είναι μια αμερικανική ταινία του 1994, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Quentin Tarantino, βασισμένη σε μια ιστορία που εμπνεύστηκε ο Roger Avary.

Η αφήγηση των γεγονότων πραγματοποιείται με χρονολογική σειρά και είναι χωρισμένη σε τρεις κύριες ιστορίες, με διαφορετικό πρωταγωνιστή. Τον εκτελεστή Vincent Vega, τον μποξέρ Butch Coolidge και τον συνεταίρο του Vincent, Jules Winnfield.

Η ταινία ξεκινάει με το δείπνο που παραθέτει ένα ζευγάρι, στη συνέχεια μεταφέρεται στα τρία storylines και καταλήγει στο δείπνο.

Ο Vincent Vega και ο Jules Winnfield είναι εκτελεστές και δουλεύουν για λογαριασμό του γκάνγκστερ Marsellus Wallace. Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής σώζονται σαν από θαύμα και ο Jules αποφασίζει να τα παρατήσει. Ο Wallace κλείνει συμφωνία με τον μποξέρ Butch Coolidge να χάσει σε αγώνα που είναι να δώσει και να πληρωθεί για το “στήσιμο”. Τελικά όμως δεν τηρείται η συμφωνία και ο μποξέρ ετοιμάζεται να φύγει από την πόλη. Αναγκάζεται όμως να γυρίσει μια τελευταία φορά στο διαμέρισμά του για να πάρει το ρολόι του πατέρα του, γνωρίζοντας ότι, πιθανώς, θα τον περιμένουν εκεί οι εκτελεστές του Wallace.

Το cast αποτελείται από μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood. Πιο συγκεκριμένα, πρωταγωνιστούν οι: John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Harvey Keitel, Tim Roth, Amanda Plummer, Maria de Medeiros, Ving Rhames, Eric Stoltz, Rosanna Arquette, Christopher Walken και Bruce Willis.

Coming to America (Netflix)

Η κωμική ταινία Coming to America έγινε γνωστή στη χώρα μας με τον τίτλο “Ο Πρίγκιπας της Ζαμούντα” και μπορείς να την απολαύσεις μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας Netflix.

Στο πλούσιο αφρικανικό έθνος της Ζαμούντα, ο διάδοχος του θρόνου Akeem Joffer αισθάνεται πολύ κουρασμένος από την πολυτελή ζωή του και στα 21α γενέθλιά του βάζει σκοπό να κάνει πολλά περισσότερα για τον εαυτό του. Όταν οι γονείς του, ο βασιλιάς Jaffe και η βασίλισσα Aoleon, του παρουσιάζουν μια μέλλουσα νύφη, ο Akeem αναλαμβάνει δράση. Αναζητώντας μια ανεξάρτητη γυναίκα που τον αγαπά για τον εαυτό του και όχι για την κοινωνική του θέση, ο Akeem και ο καλύτερος φίλος/ προσωπικός του βοηθός, Semmi, ταξιδεύουν στο Queens της Νέας Υόρκης και νοικιάζουν ένα άθλιο διαμέρισμα στη γειτονιά του Long Island City, υποδυόμενοι τους φτωχούς αλλοδαπούς φοιτητές. Από τη στιγμή εκείνη ξεκινάνε οι μεγάλες τους περιπέτειες και το άφθονο γέλιο αν επιλέξεις να παρακολουθήσεις την ταινία.

Πρωταγωνιστούν οι: Eddie Murphy, Arsenio Hall, James Earl Jones, John Amos, Madge Sinclair και Shari Headley.

Κατά την προσφιλή του συνήθεια, ο Eddie Murphy υποδύεται πολλαπλούς ρόλους, κάτι που συμβαίνει και με τον Arsenio Hall.

War of the Worlds (Disney+)

Η τηλεοπτική σειρά War of the Worlds είναι χωρισμένη σε τρεις σεζόν, με οκτώ επεισόδια, που μπορείς να παρακολουθήσεις στο Disney+.

Όταν οι αστρονόμοι εντοπίζουν ένα σήμα από άλλο γαλαξία, θεωρούν πως πρόκειται για μια ακόμα απόδειξη της ύπαρξης ευφυούς εξωγήινης ζωής. Ο παγκόσμιος πληθυσμός περιμένει περαιτέρω επαφές με κομμένη την ανάσα. Δεν χρειάζεται να περιμένουν πολύ. Μέσα σε λίγες μέρες, η ανθρωπότητα έχει εξαφανιστεί. Μόνο μικρές κοινότητες της ανθρωπότητας έχουν μείνει σε έναν απόκοσμα έρημο πλανήτη. Καθώς τα εξωγήινα διαστημόπλοια εμφανίζονται στον ουρανό, οι επιζώντες θέτουν ένα φλέγον ερώτημα – ποιοι είναι αυτοί οι επιτιθέμενοι και γιατί επιθυμούν διακαώς την καταστροφή μας;

Στους ρόλους των πρωταγωνιστών οι: Adel Bencherif, Natasha Little, Daisy Edgar-Jones, Bayo Gbadamosi, Elizabeth McGovern και Léa Drucker.

The post ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕΙΡΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ANTI-VALENTINE’S DAY appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
anti, Άγιος Βαλεντίνος, ζετα μακρυπουλια, σισσυ χρηστιδου, pulp fiction, quentin tarantino, john travolta, uma thurman, bruce willis, eddie murphy, μπολ, video, επηρεάζει, ελλαδα, woman, netflix, θλίψη, γκρι, kirby, pulp, fiction, tarantino, vega, hollywood, john, jackson, tim, eric, arquette, bruce, δραση, queens, long, island, city, murphy, james, blog, εθνος, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, ηλεκτρα γαλανου, κοινωνικη συμφωνια, Ημέρα της μητέρας, εκρηξη βοστωνη, βασιλισσα ελισαβετ, εξτρα, uma thurman, αγιου βαλεντινου, τζενη θεωνα, λουφα και παραλλαγη, μια ημερα, το θεμα, θλίψη, γυναικα, δωρα, δωρεαν, ηλεκτρα, θεμα, ιωσηφ, καθημερινη, κωτσοβολος, μητερα, οδυσσεια, ονοματα, ταινιες, τηλεοραση, ωρα, blog, james, pulp fiction, αννα, απλα, αρωματα, αφηγηση, αφορμη, βοστωνη, γεγονοτα, γειτονια, γελιο, γκρι, γονεις, γυρισματα, δωσει, εγινε, ελισαβετ, εμμανουελα, επηρεάζει, ζετα, ζωη, ζωης, ιδια, θαυμα, θαλπωρη, κιμων, μηνυματα, μπολ, μπορεις, μαρια, νυφη, οκτω, ονομα, ορφεας, ορφεας αυγουστιδης, παιδι, πλατφορμες, υπογραφη, μποξερ, ποπ, πριγκιπας, ρολοι, ρολο, σαββιδης, σεζον, σειρες, σεναριο, συγκεκριμενα, συζυγο, συνεχεια, σειρα, συμβολα, σκεψεις, σκηνοθεσια, σοκολατακια, σπιτι, ταγματαρχης, τρια, φορα, arquette, bruce willis, bruce, city, queens, eddie murphy, επεισοδια, eric, φιλοι, fiction, john, hollywood, χωρα, island, jackson, john travolta, kirby, long, μεινει, murphy, netflix, woman, pulp, quentin tarantino, σημα, σκλαβος, tarantino, tim, vega, βοηθος, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα