Προετοιμασία πασχαλινού τραπεζιού με τις κατάλληλες μικροσυσκευές

Το Πάσχα πλησιάζει και η ώρα να ξεκινήσεις τις προετοιμασίες έφτασε. Νηστίσιμα εδέσματα για τη Μεγάλη Εβδομάδα, βάψιμο αυγών και πασχαλινές λιχουδιές για την Κυριακή του Πάσχα σημαίνουν αρκετή δουλειά για εσένα! Όμως μην προβληματίζεσαι γιατί με τις κατάλληλες μικροσυσκευές κουζίνας, όχι μόνο θα κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη, αλλά θα εξασφαλίσεις και σίγουρη επιτυχία στις παρασκευές σου.

Ένας πολυκόφτης, πολλές χρήσεις

Μπορεί να θαυμάζεις

τις «χειρουργικές» κινήσεις των chefs που με το αγαπημένο τους μαχαίρι κόβουν και τεμαχίζουν με μαεστρία τα υλικά που θα χρειαστούν στις παρασκευές τους, όμως για εσένα είναι πιο γρήγορο, εύκολο και ασφαλές να χρησιμοποιήσεις έναν πολυκόφτη. Πρόκειται για μια πολύ ευέλικτη συσκευή κουζίνας που τεμαχίζει, ψιλοκόβει, τρίβει και πολτοποιεί τρόφιμα, ενώ πλένεται πανεύκολα στο χέρι ή το πλυντήριο πιάτων και δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο στον πάγκο ή στο ντουλάπι σου. Σίγουρα θα χρειαστείς έναν για τις πασχαλινές σου ετοιμασίες!

Μπλέντερ και ραβδομπλέντερ για σάλτσες, αλοιφές, smoothies και milkshakes

Με το μπλέντερ θα μπορέσεις να ετοιμάσεις νηστίσιμες αλοιφές για τη Μεγάλη Εβδομάδα, όπως ταραμοσαλάτα, μελιτζανοσαλάτα ή χούμους αλλά και όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά για το πασχαλινό τραπέζι, όπως τυροσαλάτα, τυροκαυτερή και τζατζίκι. Παράλληλα, είναι ιδανικό για την προετοιμασία ντιπς, σαλτσών, αλλά και υγιεινών smoothies ή milkshakes για να γλυκάνεις τους μικρούς της παρέας μετά το πασχαλινό γεύμα.

Το ραβδομπλέντερ, από την άλλη, είναι ένα απλό και εύχρηστο εργαλείο που χρησιμοποιείται κυρίως για μικρές ποσότητες σαλτσών και σουπών, για να ρευστοποιείς υλικά ή για να ομογενοποιήσεις σάλτσες απευθείας μέσα στην κατσαρόλα. Ιδανικό για να παρασκευάσεις λεμονάτη σούπα βελουτέ το βράδυ της Ανάστασης, χωρίς να λερώσεις επιπλέον σκεύη.

Παραδοσιακές πασχαλινές λιχουδιές με τη βοήθεια ενός μίξερ

Ετοίμασε το πασχαλινό τσουρέκι, τα πασχαλινά κουλούρια και οποιαδήποτε γλυκιά ή αλμυρή παραδοσιακή συνταγή χωρίς να κουραστείς και χωρίς να πάρεις κανένα ρίσκο για το αποτέλεσμα.

Ένα μίξερ χειρός θα σε βοηθήσει να παρασκευάσεις αραιές ζύμες χωρίς να είναι βαρύ στο χέρι και να σε κουράζει. Επιπλέον έχει μια άνετη λαβή με καλό κράτημα και ο χειρισμός του είναι ιδιαίτερα εύκολος με τις απλές του ρυθμίσεις να μπορούν να αλλάζουν με τον αντίχειρα σου κατά τη χρήση. Τα εξαρτήματα αφαιρούνται με το πάτημα ενός κουμπιού και πλένονται στο χέρι ή στο πλυντήριο πιάτων.

Ένα επιτραπέζιο μίξερ, από την άλλη, σού παρέχει σταθερή βάση και μπολ ανάμειξης, καθώς και διπλό βραχίονα πάνω στον οποίο κουμπώνουν τα διαφορετικά εξαρτήματα ανάμειξης. Τα εξαρτήματα ανάμειξης που περιέχονται σε κάθε συσκευασία είναι το χτυπητήρι για ανακάτεμα και χτύπημα αυγών και γάντζοι για ζύμωμα, έτσι το μίξερ είναι κατάλληλο τόσο για αραιές όσο και για πιο σφιχτές ζύμες όπως τα κουλούρια και τα τσουρέκια. Τα περισσότερα μοντέλα έρχονται με βαθιά μπολ μεγάλης χωρητικότητας, μεταλλικά, πλαστικά ή γυάλινα, ενώ υπάρχουν μοντέλα που διαθέτουν αποσπώμενο διαφανές καπάκι για να εμποδίζεται το ενοχλητικό πιτσίλισμα.

Κουζινομηχανή… μία πολυδύναμη συσκευή για όλες τις δουλειές

Η κουζινομηχανή συνδυάζει όλες τις παραπάνω συσκευές και ακόμα περισσότερες αφού το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της είναι ότι με την ίδια συσκευή, μπορείς να κάνεις ένα σωρό πράγματα, σε μικρές, μεσαίες ή και πολύ μεγάλες ποσότητες, χωρίς κόπο, αρκεί να διαθέτεις τα κατάλληλα εξαρτήματα.

Τα πασχαλινά τσουρέκια είναι πολύ εύκολη υπόθεση για μια κουζινομηχανή. Χωρίς να λερώσεις δεύτερο σκεύος παρασκευάζεις τη ζύμη σου μέσα σε έναν και μόνο κάδο. Ακόμα και αν ετοιμάζεις μεγάλη ποσότητα τσουρεκιών πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να επαναλάβεις τη διαδικασία.

Για τραγανά, φουσκωτά και αφράτα κουλουράκια θα πρέπει να χτυπήσεις πολύ καλά τα υλικά. Με την κουζινομηχανή όλα αυτά γίνονται «παιχνίδι». Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κουμπώσεις σ’ αυτήν τα κατάλληλα εξαρτήματα και να ρυθμίσεις τον χρόνο και την ταχύτητα ανάμειξης. Στο μεταξύ, όσο η κουζινομηχανή δουλεύει, εσύ μπορείς να κάνεις κάποια άλλη δουλειά για να μην χάνεις χρόνο.

Βραστήρας αυγών και δεν θα σπάσει ούτε ένα

Με έναν βραστήρα αυγών μέσα σε ελάχιστα λεπτά θα έχεις έτοιμα καλοβρασμένα αυγά όπως ακριβώς τα θέλεις, χωρίς καμία απώλεια. Μπορείς να επιλέξεις τον χρόνο βρασμού ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο σφιχτό επιθυμείς. Ο βραστήρας αυγών χρειάζεται ελάχιστο νερό, είναι εύκολος στο πλύσιμο και δεν πιάνει χώρο στον πάγκο σου.

Οι μικρές συσκευές κουζίνας είναι εδώ για να σου προσφέρουν μια καλύτερη ζωή παρέχοντας σου ευκολία, άνεση, ασφάλεια και οικονομία χρόνου. Αξιοποίησέ τις στο έπακρο και αυτό το Πάσχα!

Καλή Ανάσταση!

The post Προετοιμασία πασχαλινού τραπεζιού με τις κατάλληλες μικροσυσκευές appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα