Πόσο καίει ο παλιός ηλεκτρικός θερμοσίφωνας;

Ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας συγκαταλέγεται στις πιο ενεργοβόρες συσκευές του σπιτιού. Μάλιστα, αποτελεί από τις σημαντικότερες δαπάνες για ένα νοικοκυριό μετά την ηλεκτρική κουζίνα, το πλυντήριο και το ψυγείο. Υπολογίζεται ότι μια μέση οικογένεια σπαταλά το 15% της ημερήσιας ενέργειας που καταναλώνει στη θέρμανση ζεστού νερού.

Είναι γνωστό ότι ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας ανεβάζει στα ύψη τον τελικό λογαριασμό.

Ένας μέσος ηλεκτρικός θερμοσίφωνας καταναλώνει περίπου 4 κιλοβατώρες την ώρα. Τι σημαίνει αυτό; Ανάβοντάς τον έστω και για μισή ώρα τη μέρα, πληρώνεις καθημερινά 1,5€ παραπάνω. Στον μηνιαίο λογαριασμό αυτό μεταφράζεται περίπου στα 45€ επιπλέον, χωρίς καν να υπολογιστεί και το extra κόστος του νερού.

Για να μπει ένα τέλος σε όλο αυτό, η λύση του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μονόδρομος.  Σκεφτόσουν, λοιπόν, να αντικαταστήσεις τον παλιό ηλεκτρικό με έναν νέο ηλιακό θερμοσίφωνα, αλλά το κόστος αγοράς σε προβλημάτιζε;

Τώρα, με το νέο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» ήρθε η ώρα.

Πέραν της εξοικονόμησης, με τη χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα θα έχεις έναν πολύ πιο αποδοτικό αλλά και οικολογικό τρόπο θέρμανσης νερού, εύκολα και γρήγορα μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα.

The post Πόσο καίει ο παλιός ηλεκτρικός θερμοσίφωνας; appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα