Μύδια αχνιστά με ρετσίνα και μουστάρδα

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Θα τα σερβίρουμε μαζί με την κατσαρόλα κατευθείαν από τη φωτιά και θα τα συνοδεύσουμε με λαγάνα ή το καλύτερο ζυμωτό ψωμί που μπορούμε να βρούμε. Προσοχή, καθόλου αλάτι, τα μύδια είναι αλμυρά από μόνα τους, γιατί έχουν τη θάλασσα μέσα τους.

Υλικά για 6 άτομα:1 κιλό μύδια φρέσκα1 κρεμμύδι μέτριο2 σκελίδες σκόρδο2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού½ ποτήρι λευκό κρασί ρετσίνα καλής ποιότητας1 κουτ. σούπας μουστάρδαμαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο

ΕκτέλεσηΑφήνουμε τα μύδια
σε νερό, τα στραγγίζουμε και τα καθαρίζουμε τρίβοντας τα όστρακα με βούρτσα. Την τελευταία στιγμή τραβάμε και το γενάκι τους και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον πολυκόφτη.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν.Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα και το κρασί, ανακατεύουμε να διαλυθεί η μουστάρδα και περιμένουμε να πάρουν βράση.Τότε προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα. Τη σκεπάζουμε με το καπάκι και περιμένουμε για 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.Πετάμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει ξανασκεπάζουμε με καπάκι και κουνάμε δυνατά την κατσαρόλα να ανακατευτούν οι χυμοί και τα αρώματα.Προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε αμέσως το φαγητό μαζί με την κατσαρόλα.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: κατσαρόλα, πολυκόφτης.

The post Μύδια αχνιστά με ρετσίνα και μουστάρδα appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα