Η Microsoft φέρνει πιο γρήγορα loading times στα Windows για τα παιχνίδια σου

Ένα χαρακτηριστικό που θα κάνει ακόμα καλύτερη την εμπειρία του gaming στα PC είναι ότι απέκτησαν τα Windows (10 & 11). Ο λόγος για την υποστήριξη της τεχνολογίας DirectStorage 1.1 με δυνατότητα αποσυμπίεσης μέσω της GPU, που πρόσφατα προστέθηκε στο λειτουργικό της Microsoft. Oι κατασκευαστές καρτών γραφικών έσπευσαν να την υιοθετήσουν ενσωματώνοντάς την στους drivers

τους και τώρα αυτό που μένει είναι να υποστηριχθεί και από τα παιχνίδια για να μπορέσεις να απολαύσεις τα οφέλη.

Tί είναι όμως το DirectStorage και γιατί σε ενδιαφέρει; Στην ουσία πρόκειται για μία τεχνολογία η οποία μειώνει δραματικά τους χρόνους φόρτωσης των παιχνιδιών, επιταχύνοντας τη διαδικασία αποσυμπίεσης των διάφορων assets που είναι απαραίτητα (textures υψηλής ανάλυσης, ήχους, κτλ), τεχνολογία που την απολαμβάνουν εδώ και χρόνια οι κάτοχοι Xbox Series X|S. Να σημειώσουμε εδώ πως η τεχνολογία DirectStorage υποστηρίζεται από το λειτουργικό εδώ και αρκετούς μήνες, όμως μέχρι τώρα δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιο παιχνίδι που να την αξιοποιεί.

Ο πρώτος τίτλος που είχε ανακοινωθεί ότι θα την υποστήριζε ήταν το Forspoken, η κυκλοφορία του οποίου αναμένεται τον Ιανουάριο του 2023. Ένας λόγος για τον δισταγμό της βιομηχανίας του gaming να την αξιοποιήσει, μπορεί να έχει να κάνει με το γεγονός ότι εκτός από τη χρήση SSD drive (ιδανικά NVMe drive Gen4) από το σύστημά σου, η τεχνολογία χρησιμοποιούσε τον επεξεργαστή σου για την αποσυμπίεση των assets. Τώρα με την έλευση του DirectStorage 1.1, το φορτίο αυτό μεταφέρεται στην κάρτα γραφικών σου, απελευθερώνοντας τους πόρους της CPU, κάνοντάς την ακόμα πιο δελεαστική για τους developers.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PC.

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

The post Η Microsoft φέρνει πιο γρήγορα loading times στα Windows για τα παιχνίδια σου appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα