Γιορτή του Πατέρα… μετά μουσικής!

Η τρίτη Κυριακή του Ιουνίου είναι αφιερωμένη σ’ όλους τους μπαμπάδες και φέτος «πέφτει» στις 20 του μήνα. Σίγουρα θα έχεις πολλές ιδέες για δώρα ή και έχεις ήδη σκεφτεί πώς θα περάσεις με τον μπαμπά σου αυτή τη γιορτινή ημέρα. Ίσως, όμως, να μη θυμάσαι ότι την επόμενη μέρα έχουμε και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

Το 1985 η Αθήνα ήταν η πρώτη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας

που γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής. Έκτοτε η Ελλάδα γιορτάζει κάθε χρόνο την 1η του καλοκαιριού (21η  Ιουνίου). Συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου. Και τι καλύτερο από το να τη γιορτάσεις μαζί με τον μπαμπά σου!

Ήχος και μπαμπάς πάνε μαζί

Το να μοιράζεσαι τη μουσική είναι μαγική και αναντικατάστατη εμπειρία. Γίνεται ακόμα πιο μαγική όταν την απολαμβάνεις μαζί με τον μπαμπά. Ακόμα κι αν δεν έχετε κοινά γούστα, σίγουρα θα εκτιμήσει τα τραγούδια που μιλούν για την πατρική φιγούρα. Υπάρχουν πολλά ελληνικά τραγούδια, αλλά και ξενόγλωσσα. Όπως και να ‘χει θα το πιάσει το νόημα. Τα είδη μουσικής, άλλωστε, πολλά. Τα τραγούδια που είναι αφιερωμένα στον πατέρα, ακόμη περισσότερα. Μπορείς, επίσης, να βρεις τα πιο όμορφα χορευτικά τραγούδια και να κινηθείτε μαζί στον ρυθμό της μουσικής.

Σίγουρα θα γνωρίζεις σε ποια δεκαετία «ανήκει» ο μπαμπάς σου και τί μπορεί να του αρέσει. Κάνε του την έκπληξη, λοιπόν. Άνοιξε smartphone, κάνε μια αναζήτηση στις αντίστοιχες εφαρμογές των YouTube Music, Deezer, Spotify, ή Google Play Music και φτιάξε την πιο υπέροχη playlist. Αν, για παράδειγμα, ο μπαμπάς είναι λάτρης της Folk Rock ψάξε για το “Bridge Over Troubled Water” (Σάιμον και Γκάρφανκελ). Ή αν είσαι το κορίτσι του μπαμπά (και θα είσαι για πάντα!), ψάξε για το “Daughter” (Λούντον Γουέινραϊτ ΙΙΙ). Τώρα έχεις πιάσει το νόημα. Ξέρεις τι πρέπει να αναζητήσεις.

Αναβάθμισε τον ήχο. Αναβάθμισε την εμπειρία

Έπειτα, μένει να έχεις και τον κατάλληλο ήχο. Με μια απλή αναζήτηση στον Κωτσόβολο θα βρεις ηχεία για κάθε περίσταση. Ένα ηχείο Bluetooth είναι ιδανικό για να συνδυάσεις έναν περίπατο μαζί με τον μπαμπά, ακούγοντας μουσική. Θα συνδεθεί με το smartphone ή το tablet, με το πάτημα ενός κουμπιού. Αν ψάχνεις ένα μικρό αλλά ποιοτικό φορητό ηχείο Bluetooth, που ακούγεται εξαιρετικά, ρίξε μια ματιά στα πολύ οικονομικά φορητά ηχεία της σειράς JBL GO.

Εναλλακτικά, βάλε στους χώρους του σπιτιού που επιθυμείς από ένα premium Bluetooth ηχείο όπως το Bowers & Wilkins Formation Wedge και απολαύστε τις playlists που μόλις έφτιαξες με ήχο ανώτατης ποιότητας. Stream-αρε ήχο από τις ψηφιακές σου συλλογές ή από streaming μουσικές υπηρεσίες όπως το Spotify και διαχειρίσου τις playlist σου από το tablet ή το smartphone σου μέσω ασύρματης σύνδεσης.

Παρακολουθήστε μουσικές εκδηλώσεις

Η ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής επιστρέφει με μια πληθώρα εκδηλώσεων για τη μελωδικότερη ημέρα του χρόνου. Αν δεν έχεις προλάβει να κλείσεις θέσεις, πολλές εκδηλώσεις προσφέρονται και μέσω live stream. Μένει μονάχα να κάνεις μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, και παρακολούθησέ τες μαζί με τον μπαμπά, στη μεγάλη οθόνη της smart TV σου. Κι αν χρειάζεσαι περισσότερη ένταση, ενίσχυσε τον ήχο της τηλεόρασής σου με μια ηχόμπαρα.

Μουσική με “vintage” νότα

Πέρα από τη μουσική που θα ακούσετε μαζί με τον μπαμπά, ή τις μουσικές εκδηλώσεις που μπορεί να παρακολουθήσετε online στη μεγάλη οθόνη της smart TV, ίσως θέλεις να του κάνεις κι ένα συμβολικό δώρο. Ίσως ένα σετ ακουστικά για τις στιγμές που θα θέλει να ακούει σόλο τα αγαπημένα του άλμπουμ. Αν o μπαμπάς είναι ‘retrospective” τύπος, σίγουρα θα εκτιμήσει ένα ποιοτικό σετ Vintage Ακουστικών .

Εναλλακτικά, αν έχει μια συλλογή με εκατοντάδες βινύλια, δώσε του την ευκαιρία να τα αξιοποιήσει ξανά -και να θυμηθεί τα παλιά- χαρίζοντάς του ένα πικάπ. Μη ξεχνάς ότι το βινύλιο είναι σταθερή αξία.

Γιορτή του Πατέρα… μετά μουσικής!

Μπορείτε να κάνετε μαζί πολλές δραστηριότητες μετά μουσικής. Από δημιουργικές δραστηριότητες όπως καλλιτεχνήματα και μοντελισμό, μέχρι γυμναστική.

Μη χάνεις χρόνο. Τώρα έχεις ακόμα περισσότερες ιδέες για να κάνεις λίγο πιο χαρούμενο τον αγαπημένο σου μπαμπά. Οργανώσου και απολαύστε μαζί ένα μελωδικό, χαρούμενο τριήμερο!

 

The post Γιορτή του Πατέρα… μετά μουσικής! appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα