Προετοίμασε το σπίτι σου για το καλοκαίρι

Η ωραιότερη εποχή του χρόνου έχει έρθει κι επίσημα. Με σύμμαχο την καλή διάθεση, είναι η κατάλληλη περίοδος για να δώσουμε στο σπίτι καλοκαιρινό αέρα. Παράλληλα, με ορισμένες απλές κινήσεις μπορούμε να το προστατεύσουμε από κάποια συχνά προβλήματα του ελληνικού καλοκαιριού, όπως είναι οι πυρκαγιές και τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που λόγω της κλιματικής αλλαγής κάνουν την εμφάνισή τους χειμώνα-καλοκαίρι.

Πρόληψη και προστασία από φωτιά

Οι πυρκαγιές είναι ένα από τα πιο

συχνά φαινόμενα του καλοκαιριού. Το ιδιαίτερα ζεστό κλίμα και η κωνοφόρος βλάστηση αυξάνουν κατακόρυφα την πιθανότητα πυρκαγιάς. Επιπλέον, πολλές πυρκαγιές ξεκινούν λόγω ανθρώπινης παρέμβασης ή αμέλειας. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να προστατεύεις την περιουσία σου από μια ενδεχόμενη φωτιά. Ειδικά εάν βρίσκεσαι κοντά σε δασική έκταση. Αν λοιπόν είσαι από τους τυχερούς που έχουν κήπο ή αυλή, εξοπλίσου με τα κατάλληλη εργαλεία κήπου και φρόντισε να κλαδεύεις τα δέντρα, ώστε να μην ακουμπούν στο κτίριο της οικίας σου. Καθάρισε τη γύρω περιοχή από ξερά χόρτα, φύλλα και οποιοδήποτε άλλο εύφλεκτο υλικό.

Φρόντισε φρεάτια και λούκια

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουμε καταιγίδες ακόμα και το καλοκαίρι. Μία πλημμύρα μπορεί να γίνει αιτία για να καταστραφούν πολύτιμα αντικείμενα του σπιτιού σου. Έλεγξε τα φρεάτια και απομάκρυνε φύλλα ή άλλα αντικείμενα που εμποδίζουν να φύγει το νερό σε μια ενδεχόμενη δυνατή βροχή. Γενικά, φρόντισε για τον τακτικό καθαρισμό των λουκιών, υδρορροών και του συστήματος αποστράγγισης έτσι ώστε να απομακρύνονται γρήγορα τα βρόχινα νερά. Αν διαπιστώσεις ότι κάποιο φρεάτιο είναι φραγμένο, ενημέρωσε άμεσα τον Δήμο, για να αναλάβει τον καθαρισμό του.

Ανανέωσε τον κήπο ή το μπαλκόνι σου

Την περίοδο του καλοκαιριού, ο κήπος, η βεράντα ή το μπαλκόνι έχουν την τιμητική τους. Σίγουρα θα θέλεις να απολαμβάνεις εντυπωσιακά φυτά γεμάτα ζωντάνια και χρώμα. Επίλεξε ανθεκτικά καλλωπιστικά φυτά, λουλούδια και αρωματικά φυτά που αντέχουν στη συνεχή έκθεση στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες όπως η βουκαμβίλια και ο ιβίσκος. Προτίμησε χρωματιστές γλάστρες και στόλισέ τες με λευκές διακοσμητικές πέτρες. Δώσε περισσότερο στιλ στο μπαλκόνι σου τοποθετώντας αρωματικά κεριά σε διάφορα μεγέθη, σχέδια και χρώματα.

 

Κράτα το σπίτι σου δροσερό

Όσο θα πλησιάζουμε στην καρδιά του καλοκαιριού, τόσο περισσότερο θα ανεβαίνει κι ο υδράργυρος. Για να μπορέσεις να απολαμβάνεις δροσιά μέσα στον χώρο σου, είναι πολύ σημαντικό να τον προστατέψεις από τις ακτίνες του ήλιου. Κατέβαζε τις τέντες τις μεσημεριανές ώρες και κλείσε ρολά και παντζούρια σε χώρους που δε χρησιμοποιείς. Έτσι θα εξασφαλίσεις δροσιά τις ημέρες που επικρατεί καύσωνας. Μια εξαιρετική ιδέα είναι να τοποθετήσεις μερικά φυτά εσωτερικού χώρου όπως μυρτιά, λεμονιά, αλόη, που θα φιλτράρουν τον αέρα και θα διώχνουν την περίσσια υγρασία.

Άλλαξε χρώματα, άλλαξε διάθεση

Το καλοκαίρι είναι η εποχή όπου ο ήλιος και τα χρώματα πλημμυρίζουν τη φύση και τη ζωή μας. Η διάθεσή μας αλλάζει προς το καλύτερο για να είμαστε πιο δυνατοί στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Ένας από τους πολύ σημαντικούς παράγοντες στην αλλαγή μας αυτή είναι τα χρώματα. Γιατί λοιπόν το σπίτι μας να μείνει εκτός;

Οι επιλογές των χρωμάτων που έχουμε στη διάθεση μας είναι πολλές και οι συνδυασμοί άπειροι. Βάλε στον χώρο σου έντονα χρώματα, όπως το κίτρινο, το πράσινο της μέντας, το μωβ της λεβάντας, το ροζ και το τιρκουάζ. Βάψε τους τοίχους, γέμισε τα βάζα με λουλούδια ή διακόσμησε τα δωμάτια με χρωματιστά μαξιλάρια και άλλα αξεσουάρ. Επίλεξε τις αποχρώσεις που ταιριάζουν με τον χώρο και το στιλ σου και άλλαξε διάθεση.

Κάνε ασφάλεια κατοικίας

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η ιδανική περίοδος για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και να απολαύσεις τη θάλασσα και ξέγνοιαστες στιγμές με τους δικούς σου ανθρώπους. Όμως, για να είναι πραγματικά ξέγνοιαστες οι μέρες που θα περάσεις στις διακοπές σου, θα πρέπει να ασφαλίσεις το σημαντικότερο περιουσιακό σου στοιχείο, το σπίτι σου.

Ο Κωτσόβολος σε συνεργασία με την Anytime σου προσφέρουν μια πολύ προσιτή ασφάλιση για το περιεχόμενο του σπιτιού σου, ώστε να προστατεύσεις με τον καλύτερο τρόπο τις συσκευές, τα έπιπλα, τα ρούχα και τα αγαπημένα σου αντικείμενα από φωτιά, πλημμύρα, κλοπή, έκρηξη και άλλες καλύψεις, μόνο από €19 το χρόνο.

The post Προετοίμασε το σπίτι σου για το καλοκαίρι appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα