Έτσι θα φέρεις την Άνοιξη στο σπίτι σου!

Ο Μάρτιος είναι ο πρώτος μήνας της άνοιξης και της εαρινής ισημερίας. Σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο έχει 31 ημέρες και στις 21 που έχουμε την εαρινή ισημερία, καλωσορίζουμε κι επίσημα την Άνοιξη.

Με αφορμή, λοιπόν, τον ερχομό της άνοιξης, παρακάτω θα βρεις πολύτιμες συμβουλές για να δώσεις στο σπίτι σου έναν αέρα ανανέωσης και αλλαγής.

Η ανανέωση ξεκινά από τα χαλιά

Όχι, δεν χρειάζεται να αποσύρεις για πάντα τα χαλιά και τις μοκέτες που σου εξασφάλισαν θαλπωρή

και ζεστασιά όλο το χειμώνα. Είναι, όμως, πλέον πολύ «βαριά» για την εποχή. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να τα μαζέψεις και να τα αντικαταστήσεις με πολύχρωμα χαλάκια που θα δώσουν ανοιξιάτικο αέρα στον χώρο σου. Πριν μαζέψεις τα χαλιά σου, θα χρειαστεί να κάνεις ένα σχολαστικό σκούπισμα. Ασφαλώς η όλη διαδικασία γίνεται εύκολη και απλή με μία σκούπα stick ή, ακόμη καλύτερα, μπορείς να βάλεις το σκούπισμα στον αυτόματο με μία σκούπα ρομπότ!

Στη συνέχεια, σειρά έχει το πλύσιμο χαλιών. Χρησιμοποίησε μια βούρτσα για χαλιά και ένα καθαριστικό ειδικό για χαλιά και μοκέτες. Το τελευταίο βήμα πριν από την αποθήκευση των χαλιών είναι το στέγνωμα. Φρόντισε να επιλέξεις ένα σκιερό και καλά αεριζόμενο σημείο της βεράντας ή της αυλής σου, αφήνοντας τα χαλιά εκεί μέχρι να απομακρυνθεί και το παραμικρό ίχνος υγρασίας.

Με ένα καθαριστή χαλιών θα πετύχεις τέλειο καθαρισμό χωρίς να σπαταλήσεις νερό, χρόνο και κόπο. Το πλύσιμο και το στέγνωμα γίνεται επιτόπου, γλιτώνοντας και την ταλαιπωρία μεταφοράς των χαλιών σε εξωτερικό χώρο.

Σειρά έχουν τα δάπεδα

Έβγαλες τα χαλιά και το δάπεδο είναι «εκτεθειμένο», πράγμα που σημαίνει ότι το καθάρισμα του πατώματος γίνεται πιο απαραίτητο. Ξεκίνα με ένα καλό ξεσκόνισμα και έπειτα κάνε ένα «φρεσκάρισμα» στο πάτωμα σε όλα τα δωμάτια, όπου σίγουρα με ένα καθαριστή δαπέδου θα κάνεις πιο εύκολη τη ζωή σου!

Κι από Μάρτη καλοκαίρι… με χρώματα παντού

Έπειτα από τον μουντό χειμώνα, έρχεται η εποχή όπου ο ήλιος και τα χρώματα πλημμυρίζουν τη φύση και τη ζωή μας. Η διάθεσή μας αλλάζει προς το καλύτερο για να είμαστε πιο δυνατοί στις δυσκολίες της καθημερινότητας. Ένας από τους πολύ σημαντικούς παράγοντες στην αλλαγή μας αυτή είναι τα χρώματα. Βάλε στο χώρο σου έντονα χρώματα, όπως το κίτρινο, το πράσινο της μέντας, το μωβ της λεβάντας, το ροζ και το τιρκουάζ. Βάψε τους τοίχους, γέμισε τα βάζα με λουλούδια ή διακόσμησε τα δωμάτια με χρωματιστά μαξιλάρια, ριχτάρια και άλλα πολύχρωμα αξεσουάρ.

Στόλισε το χώρο με ανοιξιάτικα λουλούδια

Δώσε χρώμα και άρωμα λουλουδιών στο σπίτι σου, σε κάθε μικρό και μεγάλο χώρο. Ο πιο εύκολος τρόπος για να μεταφέρεις όλον αυτό το χρωματικό θησαυρό και τη μαγεία της φύσης στο σπίτι σου είναι να συνδυάσεις τα σωστά λουλούδια. Κόκκινα τριαντάφυλλα, κίτρινες μαργαρίτες ή μερικά κλαδιά αμυγδαλιάς θα δώσουν ένα άρωμα αισιοδοξίας στο χώρο σου και θα τονώσουν τη διάθεσή σου.

Έτσι θα αναδείξεις το μπαλκόνι σου

Για αρκετούς μήνες είχες σχεδόν ξεχάσει την ύπαρξη του μπαλκονιού ή του κήπου σου. Τώρα όμως που οι ηλιόλουστες μέρες θα είναι περισσότερες, θα έχεις και περισσότερο χρόνο για να χαρείς και τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου.

Όποιος κι αν είναι ο εξωτερικός σου χώρος, είναι βέβαιο πως η προετοιμασία του θα «περάσει» από το σχολαστικό του πλύσιμο. Φρόντισε να απομακρύνεις πρώτα από τον χώρο τα έπιπλα εξωτερικού χώρου ή τις γλάστρες, για να εξασφαλίσεις πως δε θα λερωθούν από τις πιτσιλιές.

Με ένα πλυστικό θα καθαρίσεις τα κάγκελα, που είναι το αμέσως επόμενο βήμα για τη φροντίδα του εξωτερικού σου χώρου. Το ίδιο ισχύει και για τα έπιπλα κήπου, στην περίπτωση που δεν τα είχες αποθηκεύσει τον χειμώνα.

Φρόντισε να βάψεις τα κάγκελα ή άλλα σημεία που έχουν φθορά και ξεκίνα τη διακόσμηση. Τοποθέτησε φαναράκια ή κεριά για πιο ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Κρέμασε στον τοίχο διάφορες κορνίζες ή αφίσες για να αναδείξεις το μπαλκόνι σου. Η προσθήκη φυτών με όμορφα γλαστράκια θα δώσει ένα ονειρικό αποτέλεσμα.

Ώρα να ανανεώσεις και την ασφάλεια του σπιτιού σου

Πλησιάζει ο καιρός που θα έχεις την ευκαιρία να κάνεις μικρές ή μεγάλες αποδράσεις και θα αποχωριστείς έστω και για λίγο το σπίτι σου. Για να απολαμβάνεις ξέγνοιαστα τις εκδρομές σου θα πρέπει να πάρεις τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που θα θωρακίσουν το σπίτι και την ηρεμία σου. Πόρτα ασφαλείας, σύστημα συναγερμού και smart home συσκευές ασφαλείας όπως ανιχνευτές κίνησης, καπνού, διαρροής σωληνώσεων, θα εξασφαλίσουν την προστασία των αγαπημένων αντικειμένων του σπιτιού σου.

Βρες ό,τι χρειάζεσαι για να ανανεώσεις και να εξασφαλίσεις το σπίτι σου με ένα κλικ στο www.kotsovolos.gr.

The post Έτσι θα φέρεις την Άνοιξη στο σπίτι σου! appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα