Χοιρινό Φρικασέ – Κουζίνα: Μαζί με τον Ανδρέα και την Ελένη

ΥΛΙΚΑΓια το χοιρινό100 γρ. ελαιόλαδο1 ½ κιλό χοιρινό λαιμό κομμένο σε μερίδες2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα1 καρότο τριμμένο στη χοντρή μεριά του τρίφτη4 σκελίδες σκόρδο3 πράσα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια2-3 κλωνάρια σέλερι χοντροκομμένα2 μεγάλες σελινόριζες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια150 γρ. μοσχάτο κρασί Σάμου2 φύλλα δάφνης1 κ.γ κόλιανδρο σε κόκκους1/2 πορτοκάλι2 κούπες ζωμό λαχανικώνΑλάτι-πιπέριΓια το αυγολέμονο100 γρ. γιαούρτι2 κρόκους1 κ.γ κορν φλάουρΧυμό από 2 λεμόνιαΑλάτι-πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
& ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το χοιρινό

Ζεσταίνω 3-4 κ.σ. από το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτω το χοιρινό και το σοτάρω πολύ καλά για λίγα λεπτά, μέχρι να θωρακιστεί και πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, 2-3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
Βγάζω το χοιρινό σε ένα πιάτο και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνω το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τον κόλιανδρο και σοτάρω για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
Στη συνέχεια προσθέτω το πράσο και το αφήνω και αυτό λίγα λεπτά να καραμελώσει.
Βάζω το χοιρινό στην κατσαρόλα μαζί με όλο το ζουμάκι που έχει βγάλει στο πιάτο, το πορτοκάλι και σβήνω με το κρασί.
Αφήνω να εξατμιστεί το κρασί για 1-2 λεπτά, ρίχνω τον ζωμό μέχρι να σκεπάσει το φαγητό, αλάτι, πιπέρι και το αφήνω να πάρει βράση.
Χαμηλώνω τη φωτιά και το αφήνω να μαγειρευτεί για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Ζεματάω το σέλερι και τη σελινόριζα σε βραστό νερό για 5 λεπτά, σουρώνω και τα κρατάω στην άκρη.
Τέλος ρίχνω το σέλερι και τη σελινόριζα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά.

Για το αυγολέμονο

Βάζω σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύω πολύ καλά. Στη συνέχεια παίρνω με μια κουτάλα ζουμί από το φαγητό και το προσθέτω μέσα στο μπολ, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρουν την ίδια θερμοκρασία οι κρόκοι.

Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα, αναδεύω ελαφριά για να ανακατευτούν τα υλικά και να δέσει το ζουμάκι και κατεβάζω από τη φωτιά.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Επαγωγική Εστία Miele KM 7201 FRΓάστρα Tefal Aroma 30X22.5εκ E21569 Δες τις συσκευές που χρησιμοποιήσαμε

The post Χοιρινό Φρικασέ – Κουζίνα: Μαζί με τον Ανδρέα και την Ελένη appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα