THEA500 Mini: κυκλοφορεί σύντομα η retro εκδοχή της θρυλικής Amiga!

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η αγορά έχει κυριολεκτικά πλημμυρίσει με retro mini consoles, δηλαδή με φθηνά σε κόστος αγοράς μηχανήματα που κατά κύριο λόγο λειτουργούν ως emulators παλαιότερων κονσολών και υπολογιστών (κυρίως από τα ΄80s και ΄90s).

Οι λόγοι για αυτή τη νέα τάση είναι αρκετοί αν και θα μπορούσαμε να τους περιορίσουμε σε δύο βασικούς: τη συγκίνηση που προκαλείται από την αναβίωση

παλιών αγαπημένων εποχών (ειδικά για εμάς τους 35 και άνω), αλλά και από το γεγονός ότι σε gaming επίπεδο όλα αυτά είναι σχεδόν πάντα φιλικά για παιδιά, αλλά και μία καλή αφορμή για να δημιουργήσεις ποιοτικό χρόνο διασκέδασης και ενασχόλησης με την οικογένειά σου (quality family time)!

Έτσι, ήρθε πλέον και η σειρά ενός θρυλικού Amiga υπολογιστή να αναβιώσει ως mini κονσόλα με το νέο όνομα THEA500 Mini και όντως δείχνει να είναι προσεγμένο!

Περισσότερες λεπτομέρειες  και διαθέσιμα παιχνίδια

Τον ξεχασμένο στο χρονοντούλαπο της tech ιστορίας Amiga 500 φέρνει ξανά στο προσκήνιο η γνωστή Retro Games Ltd, η οποία είναι γνωστή για την πολύ καλή αναβίωση του C64 στη mini version του προφανώς.

Να σημειωθεί ότι ο Commodore Amiga 500 (όπως είναι το πλήρες του όνομα) ήταν από τους πιο δημοφιλείς και εμπορικά επιτυχημένους οικιακούς υπολογιστές για τα τέλη της δεκαετίας του ΄80 μέχρι τις αρχές ΄90 (με πρώτη κυκλοφορία το 1987). Ισχυρότατος σε hardware και με 16-bit αρχιτεκτονική ήταν από τα πρώτα όντως multimedia συστήματα για νοικοκυριό, αν και αξιοποιήθηκε και από επαγγελματίες. Σε κάθε περίπτωση, ξεχώριζε σε γραφικά και ήχο από τον ανταγωνισμό, ενώ ταυτόχρονα ήταν από τα πρώτα συστήματα με γραφικό περιβάλλον χρήσης και δυνατότητα για multitasking!

Σε αυτό το ιστορικό πλαίσιο, ο κλώνος του με επίσημη ονομασία THEA500 Mini και διατηρεί το γνήσιο look and feel και ως μίνι ρέπλικα σαφώς ξυπνά αναμνήσεις και αναμένεται στα καταστήματα στις αρχές του 2022.

Το πακέτο θα περιλαμβάνει τον κεντρικό υπολογιστή με το ενσωματωμένο keyboard, το κλασικό περίφημο ποντίκι της Amiga 500 με τα δύο κουμπιά, αλλά και ένα καινούργιο gamepad με 8 κουμπιά για μεγαλύτερη διευκόλυνση.

Παράλληλα, θα έχει USB υποδοχή για σύνδεση εξωτερικού πληκτρολογίου, αλλά και για να περνάς αρχεία και δικά σου παιχνίδια, ενώ θα ενσωματώνει το graphics chipset της Amiga 1200! Δηλαδή, εγγενώς θα είναι κορυφαίο ως emulator του είδους.

Ύστερα, θα μπορείς να τρέξεις τα παιχνίδια σε ανάλυση 720p και με ρυθμό ανανέωσης 60Hz. Φυσικά, θα υπάρχει και καλώδιο HDMI για σύνδεση σε σύγχρονη τηλεόραση, ενώ θα σου παρέχονται φίλτρα οθόνης τα οποία μιμούνται τις παλιές CRT τηλεοράσεις και μόνιτορ (CRT Filters με Scaling Options).

Επιπρόσθετα, στο πακέτο θα είναι και 25 προεγκατεστημένα δημοφιλή videogames της εποχής. Δυστυχώς, δεν είναι γνωστά όλα ακόμα τα ονόματα, αλλά σίγουρα θα μπορείς να παίξεις παιχνίδια θρύλους, όπως είναι τα Kick Off 2, Worms, Simon the Sorcerer, ATR: All Terrain Racing και Zool: Ninja of the Nth Dimension…

Τέλος, θα υποστηρίζεται Save and Resume δυνατότητα.

Συμπερασματικά, ο θρυλικός οικιακός μικροϋπολογιστής που πολλοί αγαπήσαμε θα γίνει μινιατούρα και θα μας χαρίσει άπειρες ώρες νοσταλγικής διασκέδασης! Ίσως ένα από τα πιο αξιόλογα δώρα για τις φετινές γιορτές για τους νοσταλγούς άλλων δεκαετιών.

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

The post THEA500 Mini: κυκλοφορεί σύντομα η retro εκδοχή της θρυλικής Amiga! appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα