Horizon Forbidden West- Η Aloy συνεχίζει το συναρπαστικό της ταξίδι

Το Horizon Forbidden West είναι ένα παιχνίδι που ανήκει στους ρόλους δράσης που αναπτύχθηκε από την Guerrilla Games και δημοσιεύτηκε από τη Sony Interactive Entertainment για το PlayStation 4 καθώς και για το PlayStation 5. Μια συνέχεια του Horizon Zero Dawn

που κυκλοφόρησε το 2017. Είναι ένα παιχνίδι τύπου ανοιχτού κόσμου, για έναν παίκτη. Ο παίκτης πρέπει να ταξιδέψει και να ολοκληρώσει δύσκολες αποστολές χρησιμοποιώντας τις δεξιότητες επιβίωσής του και μοναδικά όπλα μικρών και μεγάλων αποστάσεων, αντιμετωπίζοντας επιθέσεις και μάχες σώμα με σώμα σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από μια θανατηφόρα πανούκλα, εχθρικά πλάσματα μηχανών και άλλους επιζώντες που παλεύουν για την κυριαρχία.

Ο βασικός χαρακτήρας τον οποίο ελέγχει ο παίκτης, είναι η Aloy. Μία χαρισματική κυνηγός που προσπαθεί να επιβιώσει σε έναν εχθρικό κόσμο που κατοικείται από επικίνδυνα, τερατώδη μηχανήματα. Σε έναν ανοιχτό κόσμο όπου ο πρωταγωνιστής, καλείται να εξερευνήσει τα μυστηριώδη σύνορα που είναι ευρέως γνωστά ως "Απαγορευμένη Δύση", μια διαφορετική εκδοχή των δυτικών Ηνωμένων Πολιτειών και πιο συγκεκριμένα των πολιτειών Καλιφόρνια, Νεβάδα και Γιούτα. Ο χάρτης είναι σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν του προηγούμενου παιχνιδιού, γεμάτος μυστήρια που βρίσκονται καλά κρυμμένα και έτοιμα να τα ανακαλύψει ο παίκτης. Ένα πλήθος από αναγνωρίσιμες τοποθεσίες περιλαμβάνουν ένα ερειπωμένο Σαν Φρανσίσκο. Η υποβρύχια εξερεύνηση είναι μια πρωτότυπη προσθήκη που διευρύνει και άλλο τον τόπο και την απόλαυση του παιχνιδιού. Το παιχνίδι έχει σημαντικά βελτιωμένη μάχη σώμα με σώμα συγκριτικά με το προηγούμενο, ανανεωμένη μηχανική αναρρίχησης που είναι πλέον πιο ομαλή, βελτιωμένες επιλογές διέλευσης και διευρυμένο σύστημα εργαλείων όπως το Shieldwing, το Focus Scanner, το Diving Mask και το Pullcaster. Η δομή των αποστολών υποστηρίζει καλύτερα την ποικιλία στόχων με συναρπαστικά συστήματα ανταμοιβής που θα βοηθήσουν την εξέλιξη του πρωταγωνιστή σε μεγάλο βαθμό.

Η ιστορία

Το Horizon Forbidden West συνεχίζει την ιστορία της Aloy, μιας νεαρής κυνηγού της γνωστής φυλής Nora, καθώς οδηγεί μια ομάδα συντρόφων της σε μια αναζήτηση στα απόκρυφα σύνορα (Απαγορευμένη Δύση) για να βρει την πηγή μιας μυστηριώδους πανώλης που σκοτώνει ό,τι μολύνει και έχει σπείρει τον θάνατο και τη στεναχώρια. Στο ταξίδι της σε αυτά τα αχαρτογράφητα και επικίνδυνα εδάφη, η Aloy συναντά νέες περιοχές που έχουν καταστραφεί από τεράστιες καταιγίδες και θανατηφόρες μηχανές, και συγκρούεται με μια τρομακτική φυλή νομάδων επιδρομέων που έχουν δαμάσει τις μηχανές και αποτελούν μεγάλο κίνδυνο. Μέσα σε αυτό το κουραστικό ταξίδι ανακαλύπτει μια τεράστια ποικιλία μοναδικών περιβαλλόντων και οικοσυστημάτων με τεράστιες αντιθέσεις και ζωντανά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων καταπράσινων κοιλάδων, ξηρών ερήμων, χιονισμένων βουνών, τροπικών παραλιών, ερειπωμένων πόλεων και μυστήριων υποβρύχιων περιοχών.

Το παιχνίδι ανοίγει με ένα μοντάζ των πρώτων έξι μηνών από την καταστροφή του Άδη. Η κοκκινομάλλα πρωταγωνίστρια, αναζητώντας τον υπερυπολογιστή Gaia που σώζει τον κόσμο, λαμβάνει τελικά ένα μήνυμα από τον πάντα σκιερό και μυστήριο Sylens που ξεκαθαρίζει ότι δεν της είπε όλα όσα έπρεπε να ξέρει. Αντί να καταστρέψει τον Άδη, έφτιαξε ένα αντίγραφο για τον εαυτό του – ξεκινώντας μια καταδίωξη στην Απαγορευμένη Δύση, όπου εκείνη βρίσκεται πάντα ένα βήμα πίσω. Πιο αναλυτικά η ιστορία ξεκινά έξι μήνες μετά την ήττα του HADES. Η Aloy άφησε το Meridian για να αναζητήσει ένα εφεδρικό αντίγραφο της Gaia για να αντιστρέψει τις επιπτώσεις της εκφυλισμένης βιόσφαιρας του πλανήτη. Η Aloy και η φίλη της Varl έψαξαν για μια εγκατάσταση που κάποτε ανήκε στην Far Zenith, μια εταιρεία που ειδικεύεται στον αποικισμό του διαστήματος, με την ελπίδα να βρουν ένα εφεδρικό Gaia εκεί. Η αναζήτηση αποδεικνύεται άκαρπη, ωστόσο, ανακαλύπτουν ότι το αντίγραφο ασφαλείας υπονομεύτηκε από το Zero Dawn. Χωρίς άλλους δυνητικούς πελάτες, η Varl προτείνει να εντοπίσουν τον Sylens. Ερευνούν το Spire, όπου η Aloy ανακαλύπτει ότι ο Sylens έκλεψε τον HADES. Ο Sylens επικοινωνεί με την Aloy και την προσκαλεί να τον βρει στην Απαγορευμένη Δύση, όπου είναι πρόθυμος να μοιραστεί πολύτιμες γνώσεις που έκρυβε ο HADES. Την προειδοποιεί η Carja ότι η Απαγορευμένη Δύση κυβερνάται από την τρομακτική και επικίνδυνη φυλή Tenakth.

Πάνω σε αυτά τα μονοπάτια εξελίσσεται η ιστορία της Alloy στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς. Όπως και στο πρώτο σε γενικές γραμμές ο παίκτης θα βρεθεί βυθισμένος σε έναν κόσμο γεμάτο ανατροπές ηρωικές στιγμές και ίντριγκα όπου θα πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις τόσο για το μέλλον της φυλής του όσο και για τον κόσμο στον οποίο διαδραματίζεται το Horizon Forbidden West. Η ομάδα ανάπτυξης αυτή τη φορά έκανε το παραπάνω βήμα και έχει καταφέρει να παραδώσει ένα παιχνίδι όπου ο ανοιχτός χάρτης και η ιστορία συνδράμουν στο να χτίσουν ένα περιβάλλον που απορροφά τον παίκτη και δεν είναι ένας απλά μεγάλος χάρτης με σημαδάκια που πρέπει να καθαριστούν και περιοχές που απλά πρέπει να επισκεφθεί ο παίκτης αλλά κομμάτια μιας μεγαλύτερης ιστορίας που συνθέτουν αρμονικά το puzzle της Aloy.

 

Το Gameplay

Αυτό που κάνει αυτή τη σειρά να λειτουργεί και να συναρπάζει είναι η έννοια της τεχνολογίας και της φύσης που συνδυάζονται για να κάνουν τον κόσμο αξιοθαύμαστο και απρόσιτο και οι ιστορίες των τοπικών φυλών και χαρακτήρων είναι μερικές από τις πιο ευχάριστες να βιώσει κανείς.

Υπάρχει πολύ περισσότερο διαθέσιμο πυροβολικό για να αντιμετωπίσει ο παίκτης τους εχθρούς του μετατρέποντας τη μάχη πιο πολύπλοκη και δύσκολη να κατανοηθεί αλλά ταυτόχρονα και πιο κινηματογραφική. Μέσα στο παιχνίδι γίνεται ένας όμορφος χορός επιθέσεων συγχρονισμού. Ωστόσο, η μάχη μπορεί συχνά να διαλυθεί σε μια μάζα διαφορετικών μηχανών που επιτίθενται ταυτόχρονα, και γρήγορα θα βρεθεί ο παίκτης να τρέχει για τη ζωή του καθώς προσπαθεί μανιωδώς να βρει το σωστό όπλο στο τιμόνι και να περάσει μέσα από παγίδες. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια χαώδη και γεμάτη αδρεναλίνη εμπειρία μάχης που είναι έτοιμη να συναρπάσει οποίον τη δοκιμάσει. Τέλος, τα side missions του Horizon Forbidden West, ακολουθούν τα κλασικά objectives είναι συνυφασμένα με μικρές, ενδιαφέρουσες ιστορίες καλύτερου επιπέδου από τις αντίστοιχες που είχαμε δει στον προκάτοχό του ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το παιχνίδι.

Τα τεχνικά

Το Horizon Forbidden West είναι μια συνέχεια του Horizon Zero Dawn του 2017. Αναπτύχθηκε από την Guerrilla Games και δημοσιεύτηκε από τη Sony Interactive Entertainment για το PlayStation 4 και το PlayStation 5. Ο σκηνοθέτης είναι ο Mathijs de Jonge και ο διευθυντής αφήγησης ο Benjamin McCaw. Οι Ashly Burch, Lance Reddick και John Hopkins επαναλαμβάνουν τους μοναδικούς ρόλους τους ως Aloy, Sylens και Erend, αντίστοιχα. Η Angela Bassett παίζει έναν νέο χαρακτήρα που ονομάζεται Regalla, και η Carrie-Anne Moss παίζει την Tilda.

Η αυξημένη ισχύς επεξεργασίας του PlayStation 5, ο προσαρμοσμένος χώρος αποθήκευσης μονάδας στερεάς κατάστασης, το Tempest Engine και το χειριστήριο DualSense παρέχουν στο παιχνίδι προηγμένη απτική ανάδραση, 3D χωρικό ήχο, βελτιωμένο φωτισμό, ειδική απόδοση νερού, βελτιωμένα οπτικά εφέ και μειωμένους χρόνους φόρτωσης και το οδηγούν στην κορυφή της gaming σκηνής. Αυτή η έκδοση έχει μια προαιρετική "λειτουργία απόδοσης" στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο με χαμηλότερη βασική ανάλυση και μια ενημερωμένη έκδοση του κινητήρα Decima που υποστηρίζει υψηλό δυναμικό εύρος.

Η κυκλοφορία

Το Horizon Forbidden West ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αποκάλυψης του PlayStation 5 της Sony τον Ιούνιο του 2020 με προγραμματισμένη κυκλοφορία το 2021. Στις 27 Μαΐου 2021, η Guerrilla Games παρουσίασε μια επίδειξη παιχνιδιού διάρκειας 14 λεπτών για το PlayStation 5 για το παιχνίδι στην παρουσίαση State of Play της Sony. Τον Ιούνιο του 2021, ο επικεφαλής των PlayStation Studios Hermen Hulst είπε ότι βρίσκονταν σε καλό δρόμο για μια κυκλοφορία στα τέλη του 2021, αλλά η ανάπτυξη επηρεαζόταν εν μέρει από την πανδημία του COVID-19. Στις 25 Αυγούστου 2021 ανακοινώθηκε ότι η κυκλοφορία του είχε καθυστερήσει και προγραμματιστεί για τις 18 Φεβρουαρίου 2022. Το παιχνίδι είχε «γίνει χρυσός» στις 27 Ιανουαρίου 2022 σύμφωνα με την Guerilla Games.

Δυνατότητα αναβάθμισης

Η έκδοση PlayStation 4 έχει τη δυνατότητα να αναβαθμιστεί ελεύθερα στην έκδοση PlayStation 5. Η έκδοση PlayStation 4 διατίθεται σε δύο δίσκους Blu-ray που χρησιμοποιούν 97 GB και η έκδοση PlayStation 5 διατίθεται σε ένα Ultra HD Blu-ray με 98 GB.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4.

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

The post Horizon Forbidden West- Η Aloy συνεχίζει το συναρπαστικό της ταξίδι appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα