3 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Ακοής

Η 3η μέρα του Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ακοής (World Hearing Day) με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό για την υγιεινή του αυτιού που έχει καθοριστικές συνέπειες στην ακοή του ανθρώπου, αλλά και για να καλλιεργήσει τον σεβασμό και την προσβασιμότητα για όλους τους ανθρώπους με μειωμένη ή συνολική απώλεια ακοής, γεγονός που επηρεάζει και την ομιλία τους! Μάλιστα, η ημερομηνία επιλέχτηκε, επειδή το σχήμα

των αριθμών 3/3 μοιάζει με τα δύο αυτιά του ανθρώπου!

Σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι η απώλεια της ακοής είναι μία από τις πιο διαδεδομένες αναπηρίες των αισθήσεων παγκοσμίως, καθώς πάνω από 275 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής ή είναι κωφοί. Ειδικότερα, στην Ελλάδα το φαινόμενο είναι σε άνοδο και στο κοντινό μας 2030 υπολογίζεται ότι πάνω από 1,5 εκατομμύριο συνάνθρωποί μας θα αντιμετωπίσουν κάποιο σχετικό πρόβλημα.

Ακόμα και αν τώρα είσαι απόλυτα υγιής δεν αποκλείεται τα επόμενα χρόνια να εμφανιστεί κάποια δυσκολία. Για αυτό συνετό είναι να έχεις κατά νου μερικές από τις πιο συχνές ενδείξεις, ώστε από νωρίς να αντιμετωπίσεις μία πιθανή τέτοια ιατρική κατάσταση. Έτσι, τσέκαρε αν:

Υπάρχει δυσκολία κατανόησης των συνομιλητών.Συχνά υπάρχει η ανάγκη για επανάληψη ή πιο υψηλή ένταση φωνής προς τους συνομιλητές.Είναι αδύνατη η παρακολούθηση τηλεόρασης ή η ακρόαση ραδιοφώνου σε φυσιολογική ένταση.Υπάρχουν συχνές εμβοές (βουητό ή σφύριγμα) στο ένα ή και στα δύο αυτιά.Τελικά αν κάποιος καταλήγει στο να αποφεύγει κοινωνικές δραστηριότητες και τις συζητήσεις!

Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια

Στα πλαίσια της εταιρικής κουλτούρας και της κοινωνικής ευθύνης, ο Κωτσόβολος ως εταιρεία εδώ και μερικά χρόνια δραστηριοποιείται σε ένα πρόγραμμα με τίτλο Τεχνολογία Χωρίς Εμπόδια.

Σκοπός του είναι η ενδυνάμωση, η αποδοχή, η συμπερίληψη και η εξυπηρέτηση όλων εκείνων των ανθρώπων που βιώνουν διάφορες δυσκολίες και θέματα υγείας και ειδικότερα οι Υποστηρικτικές Τεχνολογίες για άτομα με κινητικά προβλήματα, θέματα όρασης ή ακοής.

Επιπρόσθετα, στα καταστήματά μας εξειδικευμένο προσωπικό μπορεί να σε ενημερώσει και να σε καθοδηγήσει γύρω από την ενίσχυση των ακουστικών δυνατοτήτων ή γενικά εναλλακτικούς τρόπους προκειμένου να υπάρξει η επιθυμητή πρόσβαση σε κάθε συσκευή (π.χ. κινητό, κονσόλα, τηλεόραση ή προσωπικό υπολογιστή). Δηλαδή, σου δείχνει τι λειτουργίες και επιπλέον δυνατότητες έχει κάθε συσκευή ώστε να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα και να βελτιστοποιήσεις τη χρήση σε κάθε περίπτωση και ιδιαιτερότητα!

Παράλληλα, μέσα από την ιστοσελίδα μας (www.kotsovolos.gr) προσφέρουμε μία εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών (μέσω chat), ακόμα και για άτομα με δυσκολίες στην ακοή ή την ομιλία, ενώ είναι δυνατή η εξυπηρέτηση στη νοηματική γλώσσα μέσω βιντεοκλήσης!

Τέλος, όλες οι Ιστοσελίδες και τα Blog του Κωτσόβολου έχουν ενσωματωμένο ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού προσβασιμότητας για να υπάρχει ευκολότερη πλοήγηση από τα άτομα με αναπηρία.

The post 3 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Ακοής appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα
3 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ακοής,3 martiou, pagkosmia imera akois