Το Κίεβο αναμένει η στήριξη του Λονδίνου θα συνεχιστεί και μετά την παραίτηση Τζόνσον

Η Ουκρανία αναμένει ότι η υποστήριξη της Βρετανίας θα συνεχιστεί παρά την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ευχαριστώντας τον Τζόνσον για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή.

«Όλοι ακούσαμε με λύπη αυτή την είδηση (της παραίτησης Τζόνσον). Όχι μόνο εγώ, αλλά και ολόκληρη η ουκρανική κοινωνία, η οποία είναι πολύ συμπονετική με εσάς», ανέφερε το γραφείο του Ζελένσκι σε ανακοίνωσή του μετά την τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία

ότι η υποστήριξη της Μεγάλης Βρετανίας θα διατηρηθεί, αλλά η προσωπική σας ηγεσία και το χάρισμα σας την έκαναν ξεχωριστή», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον που ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της υποστήριξης προς την Ουκρανία.

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ προσθέτει σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του που συνοδεύει ανάρτησή του στο Twitter ότι ο Τζόνσον, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι παραιτείται από την αρχηγία του Συντηρητικού Κόμματος και κατά συνέπεια από την πρωθυπουργία, ήταν “ένα πρόσωπο που άρχισε να λέει τα πράγματα με το όνομά τους από την αρχή” της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τζόνσον: Θα συνεχίσω να εργάζομαι για τον τερματισμό του αποκλεισμού ουκρανικών σιτηρών

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα παραιτηθεί από το αξίωμά του, υποσχέθηκε στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με τους εταίρους για τον τερματισμό μέσα στις επόμενες εβδομάδες του αποκλεισμού των ουκρανικών σιτηρών, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Τζόνσον.

«Ο πρόεδρος Ζελένσκι ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την αποφασιστική του δράση για την Ουκρανία και ανέφερε ότι ο ουκρανικός λαός είναι ευγνώμων για τις προσπάθειες του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε ο εκπρόσωπος μετά μια τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών.

«Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την τηλεφωνική επικοινωνία επαινώντας τον πρόεδρο Ζελένσκι, λέγοντας: “Είσαι ένας ήρωας, όλοι σε αγαπούν”».

The post Το Κίεβο αναμένει η στήριξη του Λονδίνου θα συνεχιστεί και μετά την παραίτηση Τζόνσον appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα