Ουκρανία: Νέα επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από την Μαριούπολη – Συνεχής ενημέρωση

Μονάδες του στρατού της Ρωσίας αποπειρώνται να προωθηθούν περαιτέρω στην περιοχή Ντονμπάς (ανατολικά) από τον βορρά, για να περικυκλώσουν ουκρανικές δυνάμεις εκεί, ανέφερε χθες το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Μονάδες τεθωρακισμένων, πεζικού και αλεξιπτωτιστών έπληξαν στόχους στη γραμμή του μετώπου μεταξύ της Ιζιούμ και της Μπάρβενκοφ, σημείωσε.

Για να υποστηρίξουν την προέλασή τους, «οι εισβολείς μετακίνησαν συστοιχίες βαρέων ολμοβόλων 240 χιλιοστών Τιουλπάν και εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών Σμιρτς από την περιοχή Μπιέλγκοροντ σε αυτή της Ιζιούμ», πάντα κατά το

ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Ρωσικές μονάδες επιτίθενται επίσης στις πόλεις Λίμαν, Σεβεροντονιέτσκ, Ποπάσνα, Αβντιίβκα και Κουράχοβα, συνεχίζοντας την έφοδό τους προς τη Λίμαν, τη Σίβερσκ και τη Σλοβιάνσκ, ανέφερε ακόμη η ενημέρωση του επιτελείου, κατά το οποίο δεν είναι σαφές εάν σημείωσαν εδαφικά κέρδη.

Συνεχής ενημέρωση

Νέα επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από την Μαριούπολη

Μια οχηματοπομπή από λεωφορεία έφυγε σήμερα από την Μαριούπολη σε μια νέα προσπάθεια από την Ουκρανία, τα Ηνωμένα Εθνη και την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να απομακρύνουν αμάχους από την πόλη αυτή της νότιας Ουκρανίας, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο.

Η Ρωσία ανέπτυξε 22 τάγματα κοντά στην Ιζιούμ

Ο στρατός της Ρωσίας ανέπτυξε 22 τάγματα κοντά στην Ιζιούμ της ανατολικής Ουκρανίας, καθώς αποπειράται να προελάσει κατά μήκος του βόρειου άξονα του Ντονμπάς, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

Μπορέλ: Η Ε.Ε. βάζει στο στόχαστρο κι άλλους προπαγανδιστές της Ρωσίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει στο στόχαστρο περισσότερους προπαγανδιστές της Ρωσίας, διεμήνυσε χθες Τρίτη ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, ο Τζουζέπ Μπορέλ.

Μέσω Twitter, ο κ. Μπορέλ σημείωσε πως η ΕΕ εργάζεται για να αποκλειστούν περαιτέρω ρωσικές τράπεζες από διεθνή συστήματα διαχείρισης πληρωμών και διατραπεζικής επικοινωνίας και θα βάλει στο στόχαστρο «παράγοντες» που διασπείρουν «παραπληροφόρηση».

Η Ρωσία μποϊκοτάρει τη σύνοδο του ΣΑ του ΟΗΕ

Η Ρωσία θα μποϊκοτάρει σήμερα –σπάνια χειρονομία– τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφαλείας (ΕΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντανάκλαση της συνεχιζόμενης ραγδαίας επιδείνωσης των σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και τους εταίρους της στα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσαν διπλωματικές πηγές.

Ρωσική διπλωματική πηγή, η οποία εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, εξήγησε ότι η απόφαση της Μόσχας οφείλεται στην κρίση στην Ουκρανία.

Δυτικός διπλωμάτης είπε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο πως δεν θυμάται να υπήρξε καμία άλλη περίπτωση που η Ρωσία απείχε από εργασίες του ΣΑ του ΟΗΕ μετά την έναρξη της εισβολής του στρατού της στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου.

The post Ουκρανία: Νέα επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από την Μαριούπολη – Συνεχής ενημέρωση appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα