Οι επενδύσεις της ΙΚΤΙΝΟΣ, η γκρίνια για τον Μ. Χρυσοχοίδη και η προετοιμασία του Κ. Καραμανλή για τις πλημμύρες

Η Ικτίνος είδε και απόειδε τα χρόνια της κρίσης στην ελληνικής αγορά και έτσι επένδυσε σταθερά στις εξαγωγές. Έτσι λοιπόν ήρθαν τα αποτελέσματα εξαμήνου που δείχνουν αύξηση 29,3% του κύκλου εργασιών και αύξηση του EBITDA πάνω από 90%. Η συμβολή των εξαγωγών στο σύνολο του κύκλου εργασιών ξεπερνά το 96%, με την εισηγμένη να σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της για την περαιτέρω ανάπτυξή της στις διεθνείς αγορές, για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της, στρέφοντας παράλληλα το βλέμμα της στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Μεγάλη γκρίνια ακούγεται

από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τις επιδόσεις του στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Μέχρι να πάρει το παιχνίδι πάνω του το Μαξίμου ο υπουργός προστασίας του πολίτη, όχι μόνον διαβεβαίωνε τον πρωθυπουργό ότι η χώρα είναι καλύτερα προετοιμασμένη από ποτέ, αλλά το πρώτο βράδυ της καταστροφής επεδίωξε τη δημοσιότητα δίνοντας συγχαρητήρια στον εαυτό του και το προσωπικό του υπουργείου του. Στο Μαξίμου πήραν το μήνυμα, και διακριτικά απέσυραν από το κάδρο τον υπουργό, με τον πρωθυπουργό να τον φωτογραφίζει στη δήλωσή του λέγοντας ότι “οι ευθύνες θα αποδοθούν όποτε πρέπει και σε όποιον πρέπει”. Πάντως, από το κάδρο των ευθυνών βγαίνει ο “πολυπράγμων” Ν.Χαρδαλιάς, ο οποίος ανέλαβε με απόλυτη επιτυχία το δύσκολο πρότζεκτ της εκκένωσης των περιοχών και της διάσωσης των ανθρωπίνων ζωών.

Ξανά μανά τα ίδια με τη Folli Follie να διαπραγματεύεται ξανά με τους ομολογιούχους προκειμένου να τροποιποιηθεί η Συμφωνία Εξυγίανσης. Ο λόγος είναι η προδικαστική απόφαση που εκδόθηκε και ζητά τροποποιήσεις σε ορισμένα σημεία. Η διοίκηση της εισηγμένης είναι αισιόδοξοι πως μέσα στις επόμενες μέρες θα κατατεθεί ενώπιον του Πτωχευτικού Δικαστηρίου η νέα συμφωνία, ενώ σχετικά με τις καταστάσεις που δημοσίευσε η εισηγμένη αναμένεται αναθεώρησή τους…

Iσχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα καταγράψει ο ΟΤΕ τόσο φέτος όσο και το 2022, με τα αποτελέσματά του να συμβαδίζουν απόλυτα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η JPMorgan αναμένει επενδύσεις φέτος 500 εκατ.ευρώ, ενώ θεωρεί πως η μετοχή της εισηγμένης μπορεί να καταγράψει άνοδο 19%. Η Barclays με τη σειρά της βλέπει τη δεύτερη μεγαλύτερη ανάπτυξη στον ΟΤΕ, συγκριτικά με τις τις ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεπικοινωνιών, καθώς ο όμιλος εμφανίζει τη δεύτερη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο εσόδων 9,6%, έναντι του 2020. Τέλος η New Street δίνει σύσταση «Buy», καθώς αναμένει ράλι της μετοχής περίπου 20%.

Στη ΔΕΗ έχουμε αδυναμία. Θεωρούμε πως ο Στάσσης έχει κάνει πολύ καλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα και την έχει καταστήσει ξανά ανταγωνιστική, βγάζοντάς την από τέλματα ετών. Ωστόσο, δεν γίνεται να μην παρατηρήσουμε, και να ρωτήσουμε, τι γίνεται με τη συντήρηση των σταθμών και των υποδομών της ΔΕΗ; Καλές οι τιτλοποιήσεις και ο εκσυγχρονισμός, ποια τα κονδύλια όμως που έχουν προβλεφθεί για τη συντήρηση του δικτύου, προκειμένου αυτός να αντέχει ακραίες θερμοκρασίες; Καλή η κλιματική αλλαγή, όμως ορισμένοι στο αρχηγείο της πυροσβεστικής ψιθυρίζουν διάφορα για το δίκτυο και τη φωτιά στην Βαρυπόμπη…

Γκαζώνει ο Καραμανλής για τα αντιπλημμυρικά έργα, καθώς μετά τις φωτιές έρχονται οι…πλημμύρες. Έτσι λοιπόν το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει βάλει μπροστά ένα πακέτο έργων στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο, τα οποία με τη συμβολή της ΕΛΠΕ φτάνουν συνολικά τα 150 εκατ.ευρώ. Σε βάθος πενταετίας το σύνολο των έργων που δρομολογούνται ξεπερνούν το 1 δις.ευρώ.

The post Οι επενδύσεις της ΙΚΤΙΝΟΣ, η γκρίνια για τον Μ. Χρυσοχοίδη και η προετοιμασία του Κ. Καραμανλή για τις πλημμύρες appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα