Οι ευχαριστίες του Νίκου Δένδια στον Β.Ζελένσκι για τις τιμητικές αναφορές του στην Ελλάδα

Δεν άφησε αναπάντητη την τιμητική αναφορά του Προέδρου Ζελένσκι στην Ελλάδα και στον ίδιο προσωπικά ο Νίκος Δένδιας και με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ευχαρίστησε τον Ουκρανό πρόεδρο για τα καλά του λόγια τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι πλήρως δεσμευμένη στην προσπάθεια να ανακουφιστούν τα δεινά των κατοίκων της Μαριούπολης και δεν πρόκειται να θα φεισθούμε προσπαθειών σε αυτό το εγχείρημα.

Αγαπητέ

κ. Πρόεδρε @ZelenskyyUa, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Η Ελλάδα είναι πλήρως δεσμευμένη στην προσπάθεια να ανακουφιστούν τα δεινά των κατοίκων της Μαριούπολης και δεν θα φεισθούμε προσπαθειών σε αυτό το εγχείρημα. pic.twitter.com/PS75BJ1j8g

Nikos Dendias (@NikosDendias) March 24, 2022


Χθες ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με δημόσια τοποθέτησή του είχε ευχαριστήσει τον Έλληνα υπουργό εξωτερικών δηλώνοντας:

“Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να στηρίξει το έργο των ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Μαριούπολη, προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποί μας στη πόλη και να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια που είναι πολύ σημαντική για όλους εκεί”.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη, την οποία προτίθεται να συνοδεύσει ο ίδιος.

«Ζητώ με αποστολή επίσημης νότας στην ουκρανική πλευρά να διευκολύνει και στη ρωσική πλευρά με άλλη νότα να μην παρακωλύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη. Τη βοήθεια αυτή προτίθεμαι να συνοδέψω αυτοπροσώπως, σε συντονισμό με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Πέτερ Μάουερ, με τον οποίο βρισκόμαστε ήδη σε επαφή», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

The post Οι ευχαριστίες του Νίκου Δένδια στον Β.Ζελένσκι για τις τιμητικές αναφορές του στην Ελλάδα appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα