Ο Φρανς Βαν Ντάλε είναι ο νέος ειδικός απεσταλμένος παρά τω Αντιπροέδρω Μ. Σχοινά

Ο Βέλγος Φρανς Βαν Ντάλε είναι ο νέος Ειδικός Απεσταλμένος παρά τω Αντιπροέδρω της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά για την προώθηση της διαθρησκειακής ελευθερίας και της ελευθερίας των πεποιθήσεων εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς είναι αρμόδιος για την διεξαγωγή του διαλόγου της Επιτροπής με εκκλησίες και θρησκευτικές ενώσεις ή κοινότητες, καθώς και με φιλοσοφικές και μη ομολογιακές οργανώσεις.

Ο διορισμός του Φρανς Βαν Ντάλε δείχνει τη δέσμευση της Κομισιόν να αντιμετωπίσει αυτήν την πρόκληση και να διασφαλίσει

ότι γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα όλων των θρησκειών και πεποιθήσεων. Ο Ειδικός Απεσταλμένος θα ξεκινήσει διάλογο με τις εθνικές αρχές και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς σε χώρες που υφίστανται διακρίσεις λόγω θρησκείας ή πεποιθήσεων.

Θα υποστηρίξει τις διαδικασίες διαπολιτισμικού και διαθρησκευτικού διαλόγου, συμπεριλαμβανομένης της ενθάρρυνσης του διαλόγου μεταξύ εκπροσώπων διαφορετικών θρησκειών και της ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών. Θα θέσει σε εφαρμογή μέτρα με στόχο την αποριζοσπαστικοποίηση και την πρόληψη του εξτρεμισμού για λόγους θρησκείας ή πεποιθήσεων σε τρίτες χώρες, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής.

Επίσης, σε συνεργασία με αρχές τρίτων χωρών, θα προωθήσει τη θρησκευτική ποικιλομορφία και την ανεκτικότητα σε εκπαιδευτικά προγράμματα και προγράμματα σπουδών. Ο Ειδικός Απεσταλμένος θα συντονίζει τις δραστηριότητές του στενά με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο της ΕΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο Φρανς Βαν Ντάλε είχε, μεταξύ άλλων, διατελέσει επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Βελγίου στο ΝΑΤΟ, Πρέσβης του Βελγίου στις ΗΠΑ καθώς και Πρέσβης και Μόνιμος Αντιπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες.

The post Ο Φρανς Βαν Ντάλε είναι ο νέος ειδικός απεσταλμένος παρά τω Αντιπροέδρω Μ. Σχοινά appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα