Πυροβολισμός 16χρονου: Κρίσιμο εύρημα - Σφαίρα σε πόρτα ξενοδοχείου φέρνει εξελίξεις

Τι θα δείξει η πορεία της σφαίρας όσον αφορά στα όσα κατέθεσε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον νεαρό Ρομά.Νέα δεδομένα προέκυψαν το πρωί της Τετάρτης (7/12) στην πολύκροτη υπόθεση με τον πυροβολισμό στο κεφάλι που δέχθηκε ο 16χρονος Ρομά από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια της αιματηρής καταδίωξης στη…

Σημειώνεται ότι ο 16χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Όσο

για τον αστυνομικό που τον πυροβόλησε, την ερχόμενη Παρασκευή (9/12) αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

«Ζητάμε συγγνώμη, αλλά δεν έπρεπε να πυροβολήσουν το παιδί μου»

Παράλληλα, στο δικαστικό Μέγαρο παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί οι γονείς του 16χρονου με τον δικηγόρο τους, Θεόφιλο Αλεξόπουλο προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής.

«Τον μεγάλωσα με τη φτώχεια μου. Αν και έκανε αυτό που έκανε, ζητάμε συγγνώμη, δεν έπρεπε να πυροβολήσουν το παιδί μου», είπε ο πατέρας του ανήλικου Ρομά.

Ο ίδιος ευχαρίστησε όλα τα άτομα της φυλής Ρομά που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους σχετικά με αυτό που συνέβη στην οικογένειά του.

Η μητέρα, με βαθιά θλίψη στα μάτια, αρκέστηκε σε λίγες μόνο λέξεις, καθώς αδυνατούσε να πει περισσότερα στους δημοσιογράφους. «Θέλω δικαίωση. Ο Κώστας είναι χάλια», είπε.

«Υπάρχει μία ευθεία βολή που βρίσκει τον Κώστα πίσω στο κεφάλι»

«Για βολή εξουδετέρωσης» έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου.

«Όταν υπάρχει επίσημη δήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας ότι δήθεν υπήρχε προσπάθεια εμβολισμού μηχανής της ΕΛ.ΑΣ. και δεν αναφέρεται ότι το παιδί τραυματίστηκε από πυροβολισμό, δηλώνει συγκάλυψη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξόπουλος.

Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις ατόμων της φυλής Ρομά ανά την Ελλάδα, ο συνήγορος της οικογένειας τόνισε πως «εμείς δεν είμαστε εδώ για να καλέσουμε σε κινητοποιήσεις ούτε να δικαιολογήσουμε αντιδράσεις. Οι πρώτοι που δεν καταδικάζουν είναι οι ηθικοί αυτουργοί. Το αφήγημα είναι γνωστό. Υπάρχει μία ευθεία βολή που βρίσκει τον Κώστα πίσω στο κεφάλι. Είναι μία βολή εξουδετέρωσης. Η σκέψη μας είναι μαζί του, περιμένουμε ένα θαύμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα