Κώστας Κατσαφάδος στο ThePresident: Η τρίτη μεγάλη κρίση και η κυβέρνηση

Τα όσα βιώνουμε τα τελευταία 24ωρα με τις πυρκαγιές, που καίνε την Ελλάδα, αποτελούν την τρίτη μεγάλη κρίση που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στα δυο αυτά χρόνια.

Κρίσεις που η κάθε μια είχε τα δικά της χαρακτηριστικά αλλά όλες μαζί αντιμετωπίστηκαν και αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Του Κώστα Κατσαφάδου *

Παράλληλα δημιούργησαν το πλαίσιο για την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών της Πολιτείας. Πανδημία, εθνικά θέματα και τώρα κλιματική κρίση

δοκίμασαν τις αντοχές της κοινωνίας αλλά και του κρατικού μηχανισμού που ανταποκρίθηκε πρωτόγνωρα με βάση την ελληνική πραγματικότητα. Η συντριπτική πλειοψηφία των κρατικών λειτουργών ανταποκρίθηκε με συνέπεια και σε πολλές περιπτώσεις με αυταπάρνηση δείχνοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν όταν το κράτος λειτουργεί συντονισμένα και αξιοποιεί τις δυνατότητες τόσο του έμψυχου υλικού όσο και των τεχνικών υποδομών και «εργαλείων».

Οι κρίσεις και η αντιμετώπιση τους έδειξαν ότι μπορούμε να τα καταφέρνουμε ακόμη και στα δύσκολα, καθώς πρωταρχικός στόχος παραμένει η προστασία της ζωής των πολιτών.

Ο κρατικός  μηχανισμός έδειξε ότι είναι παρών όχι ως δυνάστης των πολιτών αλλά ως υπηρέτης των αναγκών τους.

Η κυβέρνηση από τη μεριά της χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την στήριξη επιχειρήσεων και πολιτών ώστε να μην νιώθουν και να μην είναι μόνοι απέναντι σε κρίσεις όπως η πανδημία και οι φωτιές.

Για αυτό και από την πρώτη στιγμή ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης στους πολίτες που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους στις φωτιές. Μέτρα ανακούφισης που έδωσαν τις πρώτες ανάσες για τις δύσκολες ώρες που περνούν και θα ακολουθήσουν ολοκληρωμένα προγράμματα στήριξης ώστε να επανέλθει η ζωή τους εκεί που ήταν πριν από την καταστροφή που τους προκάλεσαν οι πυρκαγιές. Ήδη οι Ένοπλες Δυνάμεις, η ΕΛΑΣ, όπως και το Λιμενικό – Ακτοφυλακή βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και βοηθούν με κάθε μέσο και τρόπο. Στηρίζουν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στις οποίες αξίζουν πολλά ευχαριστώ για τις μάχες που δίνουν, και βοηθούν τους πολίτες τους οποίους απεγκλώβισαν σε πολλές περιπτώσεις.

Αυτό όμως είναι το πρώτο βήμα. Η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση ενός σχεδιασμού που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Ώστε να αντιμετωπιστούν οι κρίσεις που ήδη ξεκίνησαν. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, προχωράμε σε πολιτικές που θα προστατεύουν το περιβάλλον και το οικοσύστημα και θα περιορίζουν τις επιπτώσεις από λάθη χρόνων.

* Ο κ. Κώστας Κατσαφάδος είναι Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής – Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων 

The post Κώστας Κατσαφάδος στο ThePresident: Η τρίτη μεγάλη κρίση και η κυβέρνηση appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα