Η «στόχευση» Μητσοτάκη και Τσίπρα με αφορμή τη πρόταση δυσπιστίας

Τις στρατηγικές των κομμάτων, με κυρίαρχα  στοιχεία τους υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης, τις συγκρίσεις πεπραγμένων, τα επικοινωνιακά σόου, τις κινήσεις αντιπερισπασμού και τις προσωπικές ύβρεις, σηματοδότησε η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, με αφορμή  την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, για τις επισυνδέσεις.

Μητσοτάκης και Τσίπρας πήγαν στη Βουλή

με δυο εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές στοχεύσεις.

Ο Πρωθυπουργός προέταξε με αυτοπεποίθηση το κυβερνητικό έργο συγκρίνοντας το ταυτόχρονα με τα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο μπαίνει στην προεκλογική κούρσα με πλεονέκτημα.

Του Κώστα Πασίση

Από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε από την πρώτη στιγμή που έλαβε το λόγο να «λαβώσει» το πολιτικό προφίλ του μεγάλου αντιπάλου του, εστιάζοντας σχεδόν ολόκληρη την  ομιλία του στις υποκλοπές, που θεωρεί προνομιακό πεδίο για το ΣΥΡΙΖΑ.

Κορυφαία στιγμή της σύγκρουσης των δυο αρχηγών, που κατά το Μαξίμου εγείρε τη πλάστιγγα υπέρ του Πρωθυπουργού, ήταν ο απευθείας διάλογος τους   για  την επιστολή της ΑΔΑΕ με τα ονόματα παρακολουθούμενων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  αποκάλυψε ότι στην επιστολή που πήρε από τον κ. Ράμμο δεν υπήρχαν τα ονόματα που ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την  κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, κλέβοντας προσωρινά τις εντυπώσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο κ. Ράμμος απάντησε σε συγκεκριμένο ερώτημα για πρόσωπα που παρακολουθούνταν τονίζοντας επίσης: «Μην παίζετε τις κουμπάρες κ. Μητσοτάκη. Είστε κατηγορούμενος, δεν είστε κατήγορος».

Αυτή ήταν πάντως μια δύσκολη στιγμή για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και  αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας έδωσε στη δημοσιότητα το επίσημο αίτημα του στην ΑΔΑΕ…

Ο αρχηγός της ΝΔ πραγματοποίησε μια ομιλία έχοντας «καρφωμένο» το βλέμμα του στις κάλπες που είναι προ των πυλών.

Στην προκειμένη περίπτωση άνοιξε ορισμένα από τα κρίσιμα χαρτιά της προεκλογικής στρατηγικής του, επικεντρώνοντας περισσότερο στη αλλαγή της εικόνας της χώρας επι των ημερών της δική του διακυβέρνησης, την επιτυχή διαχείριση των μεγάλων κρίσεων, τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας και τη θωράκιση της χώρας.

Μια άλλη βασική στόχευση του ήταν η επαναφορά σε πρώτο πλάνο του αντι-Συριζα μετώπου

Ένα «μέτωπο» που αρχικά συγκροτήθηκε στη βάση της κοινωνίας, έστειλε το ΣΥΡΙΖΑ στα έδρανα της αντιπολίτευσης  και σήμερα  είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για το στοιχημα της αυτοδυναμίας.

Ικανοποίηση σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου

Το επιτελείο του Μαξίμου στον απόηχο της τριήμερης έντονης συζήτησης,  μετρά τα  πολιτικά και επικοινωνιακά κέρδη.

Όπως επισημαίνει στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι πολίτες διαπίστωσαν  την προσήλωση του πρωθυπουργού στη θεσμικότητα αλλά και τη σοβαρότητα με την οποία χειρίστηκε ένα τόσο καυτό και συνάμα ευαίσθητο ζήτημα, όπως αυτό των νόμιμων επισυνδέσεων αλλά και των υποκλοπών.

Επιπλέον στο Μαξίμου επιμένουν να λένε ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να δώσει καθαρές απαντήσεις για το που πήγαν οι σακούλες με τα χρήματα που έφθασαν στην Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ως κήνσορας του κράτους Δικαίου της χώρα μας, εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση στον Πρωθυπουργό.

Τόνισε ότι είναι ένοχος για τη μεγαλύτερη εκτροπή που έχει γίνει στη χώρα μετα την Μεταπολίτευση.

Ο,τι είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία και την Πατρίδα, ενώ δεν έλειψαν και οι προσωπικές  ύβρεις που δεν είναι για σχολιασμό…

Σε πολιτικό επίσης επίπεδο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αποδείξει ότι έχει πάρει  στις πλάτες του το θέμα των υποκλοπών και κατ επέκταση είναι ο φυσικός ηγέτης της Κεντροαριστεράς, καθότι απουσιάζει από τη Βουλή ο Νικος Ανδρουλάκης.

Στην Κουμουνδούρου επίσης έμειναν ικανοποιημένοι από την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Εν κατακλείδι πάντως η κοινή γνώμη δεν έγινε σοφότερη για το ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή τη δυσώδη υπόθεση…

The post Η «στόχευση» Μητσοτάκη και Τσίπρα με αφορμή τη πρόταση δυσπιστίας appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα