Η Πολωνία πάγωσε τους λογαριασμούς της ρωσικής πρεσβείας στη Βαρσοβία

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Πολωνία δήλωσε σήμερα ότι η Βαρσοβία έχει μπλοκάρει όλους τους λογαριασμούς της ρωσικής πρεσβείας με τη δικαιολογία ότι ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών ή για το ξέπλυμα χρήματος.

«Οι λογαριασμοί μας έχουν παγώσει έπειτα από απόφαση του (πολωνικού) υπουργείου Οικονομικών και έπειτα από απόφαση του Πολωνού εισαγγελέα», δήλωσε ο πρεσβευτής Σεργκέι Αντρέεβ μιλώντας σε ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Αντρέεβ πρόσθεσε ότι η Βαρσοβία δικαιολόγησε αυτή την απόφαση λέγοντας

ότι «πόροι από τους λογαριασμούς μας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το ξέπλυμα παράνομα αποκτηθέντος χρήματος ή για τη χρηματοδότηση τρομοκρατίας».

Το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι απελαύνει 45 Ρώσους διπλωμάτες οι οποίοι πιστεύεται ότι κατασκόπευαν υπέρ της Μόσχας. Η Ρωσία χαρακτήρισε αβάσιμη την κατηγορία.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την απέλαση των διπλωματών αυτών και για το αν έχουν παγώσει οι πόροι της ρωσικής πρεσβείας, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι απάντησε σήμερα: «Μπορώ να πω μόνο ότι ασχολούμαστε με το πάγωμα των πόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

The post Η Πολωνία πάγωσε τους λογαριασμούς της ρωσικής πρεσβείας στη Βαρσοβία appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα