Η Έκθεση της OLAF για τη FRONTEX συζητήθηκε στην ολομέλεια του ΕΚ

“Μεγάλη νίκη της Αριστεράς” χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να συζητήσει αργά χτες βράδυ, εκτός ημερησίας διατάξεως, την Έκθεση της OLAF για τη δράση της FRONTEX, μετά από αίτημα της Ευρωομάδας της Αριστεράς (THE LEFT) σε συνέχεια της δημοσιοποίησης της εν λόγω

έκθεσης.

Η Έκθεση της OLAF(Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης), σύμφωνα με την ανακοίνωση της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται «σε καταγγελίες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη δράση της Frontex».

Καταγγέλλεται επίσης ότι «η Τουρκία αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα εργαλειοποίησης» του ανθρώπινου πόνου και της ανάγκης των προσφύγων για ασφάλεια, άσυλο και ένα καλύτερο μέλλον.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζεται ότι στην έκθεση της OLAF «καταγράφονται πιέσεις των ελληνικών Αρχών σε αξιωματούχους της Frontex για να συγκαλύψουν επαναπροωθήσεις».

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε δεκτό το αίτημα με 209 ψήφους υπέρ έναντι 135 κατά σε σύνολο 358 Ευρωβουλευτών που ψήφισαν, ενώ οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταψήφισαν την πρόταση, σημειώνεται στο ίδιο κείμενο.

The post Η Έκθεση της OLAF για τη FRONTEX συζητήθηκε στην ολομέλεια του ΕΚ appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα