Γλύτωσε το… έμφραγμα στο 97′ ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ήθελε πάση θυσία τη νίκη κόντρα στον ΟΦΗ, προκειμένου να διατηρήσει τη διαφορά από τους διώκτες του, αλλά για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (προηγήθηκε ο Ιωνικός), αλλά για καλή του τύχη δε βρέθηκε προ δυσάρεστης εκπλήξεως από τους Κρητικούς, καθώς στο 97′ πήρε το βαθμό της ισοπαλίας με 1-1.

Σε μία φάση που δημιούργησε η ομάδα του Ηρακλείου την μετουσίωσε σε γκολ

με τον Τόραλ στο 59′. Από την άλλη το Τριφύλλι έχασε σωρεία ευκαιριών και στην τελευταία φάση που δημιούργησε ο Ιωαννίδης στο 97′ έφερε το ματς στα ίσα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ήθελε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία της ομάδας του Ηρακλείου.

Μάλιστα από πολύ νωρίς (στο 10’) οι «Ομιλήτες» έμειναν με 10 παίκτες, ύστερα από την αποβολή του Γιόχου σε μαρκάρισμα του Σποράρ, ο οποίος είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα, μιας και ήταν ο τελευταίος παίκτης στην άμυνα.

Έτσι στο 12’ το Τριφύλλι έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-0, αλλά η εκτέλεση φάουλ του Μάγκνουσον πέρασε ελάχιστα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα και πάλι οι «πράσινοι» βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από το γκολ με τον Παλάσιος, αλλά ήταν πιο πλάγια και το σουτ του πέρασε άουτ.

Στο 23’ ο Παναθηναϊκός βγήκε ξανά σε θέση βολής. Ο Κουρμπέλης άνοιξε ωραία στον Παλάσιος, εκείνος έκανε την σέντρα, αλλά ο Διαμαντής πρόλαβε τον Σπόραρ με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Οι «πράσινοι» έψαχναν το 1-0 και στο 34’ έχασαν μία ακόμα ευκαιρία με τον Χουάνκαρ, ο οποίος σούταρε μέσα και αριστερά από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μανδά. Στο 38’ μάλιστα έφτασε κοντά στο τέρμα με διπλή προσπάθεια, με το πρώτο σουτ του Μπερνάρντ από τα όρια της μεγάλης περιοχής να κοντράρει και το δεύτερο του Χουάνκαρ, μέσα από την μεγάλη περιοχή, να περνάει πολύ άουτ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Σπόραρ έχασε μία ακόμα τεράστια ευκαιρία, αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα άουτ και αυτή ήταν η τελευταία φάση του α’ μέρους όπου οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 0-0.

Με την έναρξη του 2ου μέρους ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο τέρμα. Στο 50’ μετά από τρομερή κάθετη πάσα του Μάγκνουσον στην πλάτη της άμυνας για τον Χουάνκαρ που έκανε τον γύρισμα, αλλά δεν κατάφερε καμία να πάει στην εστία.
Δύο λεπτά αργότερα ο Παλάσιος έφτασε μια ανάσα από το 1-0, αλλά το σουτ του τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μάνδρα.

Μία επίθεση και ένα γκολ για τον ΟΦΗ

Κόντρα στη ροή του ματς ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ στο 59’. Σε μία αντεπίθεση από τα αριστερά από τη σέντρα του ο Τοράλ πήρε την κεφαλιά και παρά την απόκρουση του Μπρινιόλι, η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη μπάλα και έτσι οι Κρητικοί έκαναν το 0-1.

Αυτό το σενάριο ήταν ότι χειρότερο για τον Παναθηναϊκό, μιας και καλούνταν να κάνει την ολική ανατροπή και να μη βρεθεί προ δυσάρεστης εκπλήξεως για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

Το Τριφύλλι δεν είχε καθαρό μυαλό και οι προσπάθειες που έκαναν ήταν αρκετά βιαστικές. Όμως στο 68’ υπήρξε σχεδόν τέσσερα λεπτά, όπου έφερε την αποβολή του γυμναστή του ΟΦΗ, αλλά ο ρυθμός είχε χαλάσει και αυτό ήταν υπέρ των φιλοξενουμένων.

Στο 76’ ο Βέρμπιτς, ο οποίος πήρε τη θέση του Παλάσιος, πήρε την κεφαλιά, αλλά ήταν αδύναμη και ο Μάνδρας μπλόκαρε εύκολα. Οι Ηρακλειώτες είχαν κλείσει όλους τους χώρους, μιας και έπαιζαν στο μισό γήπεδο σε διπλή ζώνη άμυνας.

Τρία λεπτά πριν το 90’ ο Παναθηναϊκός έχασε μία ακόμα ευκαιρία για το 1-1 από την κόντρα του Μάγκνουσον, ενώ στην επόμενη φάση ο Βαγιαννίδης έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Μάνδρας μπλόκαρε.

Οι «πράσινοι» πίεζαν με όλους τους τρόπους για την ισοφάριση, αλλά στο 92’ δεν κατάφερε να βρει το στόχο ο Βέρμπιτς, μιας και το σουτ του πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το δεύτερο σουτ που επιχείρησε ο Σλοβένος στο 95’.

Έσωσε το βαθμό ο Ιωαννίδης

Η πίεση του Παναθηναϊκού έφερε… καρπούς και στο 97’ ο Ιωαννίδης έφερε το ματς στα ίσα. Μετά από υπέροχη κάθετη πάσα του Τσέριν, ο Έλληνας επιθετικός απέφυγε έναν αμυντικό και πλάσαρε εύστοχα τον Μανδά για το 1-1, όπου ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας (83’ Βαγγιανίδς), Χουάνκαρ (83’ Σάντσες), Πέρεθ, Κουρμπέλης (60’ Ιωαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρντ, Παλάσιος (74’ Βέρμπιτς), Σπόραρ

ΟΦΗ: Μάνδρας, Λάρσον, Πασαλίδης (74’ Γιαννούλης), Ντιουσέ (89′ Τσιλιανίδης), Μαρινάκης (46’ Ντουρμισάι), Ντίκο (74’ Νέιρα), Διαμαντής, Γιόχου, Τοράλ (82’ Περέα), Μεγιάδο, Μπαλογιάννης

The post Γλύτωσε το… έμφραγμα στο 97′ ο Παναθηναϊκός appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα