Φωτιά στον Σχίνο: Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση 4 οικισμών

Ενεργοποιήθηκε εκ νέου ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, από την Πολιτική Προστασία, καθώς κρίθηκε αναγκαία η σύσταση προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, να απομακρυνθούν προληπτικά από τα σπίτια τους τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

«Δίνουμε μία μάχη απέναντι σε δύσκολες συνθήκες, σε μία συγκυρία χρονική η οποία δεν ευνοεί. Σε κάθε περίπτωση θέλω να διαβεβαιώσω ότι όλος ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας, του κράτους, είναι εκεί. Δίνουμε τον αγώνα μας έτσι ώστε να προασπίσουμε

την ανθρώπινη ζωή, να έχουμε όσο το δυνατόν ελάχιστες υλικές ζημιές και βέβαια να περιορίσουμε την εκδήλωση και τη συνέχεια αυτής της πυρκαγιάς και να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον, το οποίο δυστυχώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται κάτω από δύσκολες συνθήκες», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της μεγάλης φωτιάς που καίει από εχθές.

Ανεξέλεγκτη παραμένει η κατάσταση έξω από το Χάνι Δερβένι κοντά στην περιοχή Κοκκιναρέα. Στο σημείο που βρίσκεται η φωτιά δυστυχώς δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Οι φλόγες κατευθύνονται και σε άλλα μέρη, ενώ υπάρχουν πολλές, διάσπαρτες εστίες.

Νωρίτερα, πυροσβεστικές δυνάμεις αποχώρησαν από το σημείο, καθώς η ένταση των ανέμων είναι πολύ μεγάλη. Όχημα της πυροσβεστικής είχε σταματήσει προληπτικά λίγα μέτρα πιο κάτω.

Στο πύρινο μέτωπο έχουν σπεύσει επιπρόσθετα δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού, ενώ -νωρίτερα- απεγκλωβίστηκαν άτομα με κινητικά προβλήματα, τα οποία και δεν μπορούσαν να αποχωρήσουν από την περιοχή. Την ίδια ώρα ακόμη και κάτοικοι της περιοχής βοηθούν συμπολίτες τους ώστε να αποχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

Κάτω Πευκενέα

Το μέτωπο που καίει ακόμα στην περιοχή βρίσκεται σε σημείο που έχει ένα πευκώδες δάσος, ενώ από την απέναντι πλευρά υπάρχουν διάσπαρτες μικρές εστίες και κατευθύνεται και προς κατοικημένες περιοχές. Οι ισχυροί άνεμοι που αναμένονται το βράδυ πρόκειται να δυσκολέψουν το έργο της απόσβεσης.

Συνολικά επιχειρούν 265 πυροσβέστες με 82 οχήματα και 10 πεζοπόρα τμήματα στρατού καθώς και σώματα εθελοντών, υδροφόρες και άλλα μηχανήματα επιχειρούν προσπαθώντας να περιορίσουν τις φλόγες σε όλες τις περιοχές.

«Έχουμε ένα σημείο που είναι πολύ προβληματικό, είναι σε μια χαράδρα πάνω από τον Σχίνο. Είναι οι οροσειρές που πάνε προς Αγίους Θεοδώρους και Κινέτα. Έχει κάνει πολύ μεγάλη αναζωπύρωση και καεί τα υπόλοιπα βουνά από πίσω», ανέφερε ο Πρόεδρος Εξωραιστικού Συλλόγου Σχίνου, Δημήτρης Δεσύλλας  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Εξασθένηση των ανέμων από το πρωί της Παρασκευής

Οι ισχυροί άνεμοι δυτικών έως βορειοδυτικών διευθύνσεων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς στο Σχίνο Κορινθίας, αναμένεται να παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση τις βραδινές ώρες απόψε, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Οι μέσες εντάσεις τους αναμένεται να φτάσουν τοπικά τα 7-8 μποφόρ, ενώ εξασθένηση των ανέμων εκτιμάται ότι θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

The post Φωτιά στον Σχίνο: Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση 4 οικισμών appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα