Ερντογάν: Η Τουρκία δεν βλέπει θετικά την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Κατά της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας τάχθηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέροντας πως οι Οι Σκανδιναβικές χώρες έχουν γίνει ένα ασφαλές καταφύγιο για την τρομοκρατία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Ερντογάν ερωτηθείς σχετικά με την ένταξη της Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο είπε: “Εμείς δεν βλέπουμε θετικά κάτι τέτοιο. Οι Σκανδιναβικές χώρες έχουν γίνει ένα ασφαλές καταφύγιο για την τρομοκρατία”.

“Η

Σουηδία έχει γίνει ξενώνας για το PKK και άλλες τρομοκρατικές ομάδες. Δεν βλέπουμε θετικά την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ”, πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Τουρκία δεν θα κάνει το ίδιο λάθος που έκανε με την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. «Χρησιμοποιούν το ΝΑΤΟ εναντίον μας» είπε αναφερόμενος στην επιστροφή της Ελλάδας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ το 1974.

Τέλος, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε στην απόφαση των ΗΠΑ να εξαιρέσουν την οργάνωση YPG από τις κυρώσεις προσθέτοντας πως η Τουρκίας δεν μπορεί να δεχθεί αυτό το λάθος.

The post Ερντογάν: Η Τουρκία δεν βλέπει θετικά την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα