Κρήτη | Ανησυχία για Ιρανή αθλήτρια άρσης βαρών – Εξαφανίστηκε από το ξενοδοχείο της

Σε αναζήτηση της 17χρονης αρσιβαρίστριας Γιέκτα Τζαμαλί βρίσκεται η εθνική ομάδα του Ιράν, που συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων στο Ηράκλειο της Κρήτης

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η εξαφάνιση της Ιρανής Γιέκτα Τζαμάλι η οποία μετέχει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα  άρσης βαρών που γίνεται στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το SDNA, η 17χρονη, η οποία μάλιστα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο αρασέ (τέταρτη στο σύνολο), την

τελευταία ημέρα των αγώνων έφυγε από το ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή της πατρίδας της και εκ τότε η τύχη της αγνοείται.

Η Τζαμάλι την ώρα που η αποστολή βρισκόταν στο στάδιο για τους αγώνες, αυτή εικάζεται ότι βρήκε ευκαιρία για να διαφύγει καθώς δεν θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα της.

Όταν οι υπεύθυνοι της αποστολής του Ιράν διαπίστωσαν ότι η κοπέλα έχει εξαφανιστεί, ειδοποίησαν την αστυνομία, ωστόσο οι μέχρι στιγμής έρευνες έχουν αποβεί άκαρπες. Η αθλήτρια δεν έχει δώσει σημεία ζωής, ούτε έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο και οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει για άλλη χώρα της Ευρώπης καθώς μπορούσε να ταξιδέψει εντός Sengen.

Η αποστολή του Ιράν έμεινε στο Ηράκλειο, αναζητώντας την αθλήτρια, η οποία ωστόσο κανείς δεν ξέρει προς το παρόν, αν παραμένει στην χώρα και αν είναι ασφαλής.

Εκπρόσωπος της ομάδας της, ωστόσο, τόνισε πως το πιθανότερο είναι να εξαφανίστηκε, καθώς ανήκει στην κατηγορία των αθλητριών που δεν θέλει να επιστρέψει πίσω στο Ιράν για πολιτικούς λόγους. Με δεδομένο ότι η 17χρονη δεν έχει ζητήσει άσυλο, πιθανολογείται ότι διέφυγε στο εξωτερικό, αφού με τα έγγραφα που διαθέτει, μπορεί να ταξιδέψει εντός Sengen.

Σύμφωνα με την «Μακεδονία», φίλοι της αθλήτριας κατήγγειλαν πως η ίδια ήταν θύμα κακομεταχείρισης από την ομοσπονδία, ενώ δεν ήθελε να φοράει χιτζάμπ, όπως επιβάλλεται σε όλες τις αθλήτριες

Πηγή: neakriti.gr

The post Κρήτη | Ανησυχία| Ανησυχία για Ιρανή αθλήτρια άρσης βαρών – Εξαφανίστηκε από το ξενοδοχείο της appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη | Ανησυχία, Ιρανή, – Εξαφανίστηκε,kriti | anisychia, irani, – exafanistike