Θ. Ζαγοράκης: Ερώτηση στην Κομισιόν για το έλλειμα ψηφιακών δεξιοτήτων που παρατηρείται στους ενήλικες στην ΕΕ

Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά «με το έλλειμα ψηφιακών δεξιοτήτων που παρατηρείται στους ενήλικες στην ΕΕ» κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Ζαγοράκης αναφέρει ότι σύμφωνα ότι με το Cedefop, «η ανάκαμψη μετά την πανδημία απαιτεί επαναπροσδιορισμό και απόκτηση νέων δεξιοτήτων, ενώ τα προκαταρτικά ευρήματα σχετικής μελέτης του κέντρου δείχνουν ότι το 52% των ενηλίκων αντιμετωπίζει έλλειψη ψηφιακών δεξιοτήτων τη στιγμή που το

87% των ανθρώπων απασχολείται σε θέσεις εργασίας που απαιτούν χρήση ψηφιακών εργαλείων».

Επίσης, «στοιχεία του ευρωπαϊκού Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας του 2022 (DESI 2022) δείχνουν ότι το 54% των ενηλίκων διαθέτουν βασικές ψηφιακές δεξιότητες, ενώ μόνο το 26% έχει πάνω από τις βασικές».

«Η περίοδος της πανδημίας αλλά και η μετα-πανδημική περίοδος έχουν δείξει ότι η ψηφιακή μετάβαση είναι απαραίτητη», υπογραμμίζει, προσθέτοντας ότι «η απόκτηση προηγμένων και όχι απλά βασικών αντίστοιχων δεξιοτήτων αποτελεί πλέον προϋπόθεση, ενώ είναι σημαντική και για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά εργασίας».

Για αυτόν τον λόγο, ο ευρωβουλευτής ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνέχεια προηγούμενη σχετικής ερώτησής του, εάν «διαθέτει στοιχεία σχετικά με το επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων στην ΕΕ και συγκεκριμένα στην Ελλάδα και πώς αυτά επηρεάστηκαν από την περίοδο της πανδημίας» και «τι σκοπεύει να κάνει για την επιμόρφωση και εκπαίδευση των Ευρωπαίων πολιτών στον τομέα των ψηφιακών δεξιοτήτων».

The post Θ. Ζαγοράκης: Ερώτηση στην Κομισιόν για το έλλειμα ψηφιακών δεξιοτήτων που παρατηρείται στους ενήλικες στην ΕΕ appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα