Ο Πάπας θα επισκεφτεί το Ιράκ

Στο Ιράκ θα ταξιδέψει τον προσεχή Μάρτιο ο Πάπας Φραγκίσκος, όπως ενημέρωσε το Βατικανό. Αυτό θα είναι το πρώτο ταξίδι του ποντίφικα εκτός Ιταλίας μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η επίσκεψη του Πάπα «αντιπροσωπεύει ένα ιστορικό γεγονός και υποστήριξη για όλους τους Ιρακινούς όλων των τομέων», ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ. «Αντιπροσωπεύει επίσης ένα μήνυμα ειρήνης στο Ιράκ και στην περιοχή στο σύνολό της. Ακόμα, επιβεβαιώνει την ενότητα της ανθρωπιστικής θέσης στην αντιμετώπιση του

εξτρεμισμού και των συγκρούσεων, και προάγει την πολυμορφία, την ανοχή και τη συνύπαρξη».

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιράκ Μπάραμ Σάλιχ στο Βατικανό στις 25 Ιανουαρίου και μίλησαν για τη «διατήρηση της ιστορικής παρουσίας των χριστιανών στη χώρα» και «τονίζοντας την ανάγκη να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους και μια θέση στο μέλλον του Ιράκ».

«Το ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στη Μεσοποταμία – λίκνο του πολιτισμού, γενέτειρα του Αβραάμ, πατέρα των πιστών – θα είναι ένα μήνυμα ειρήνης προς τους Ιρακινούς όλων των θρησκειών και θα χρησιμεύσει για να επιβεβαιώσει τις κοινές μας αξίες δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας», δήλωσε ο Salih σε τιτίβισμα.

Περίπου το 1% του πληθυσμού του Ιράκ είναι χριστιανοί από μια σειρά δογμάτων. Εξτρεμιστικές ομάδες έχουν στοχεύσει επανειλημμένα εκκλησίες από την εισβολή των ΗΠΑ το 2003 που πυροδότησαν μια δεκαετία εμφύλιων ταραχών.

Πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε αρκετές μουσουλμανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το ταξίδι του στα ΗΑΕ τον Φεβρουάριο του 2019 σηματοδότησε την πρώτη επίσκεψη ενός ποντίφικα στην αραβική χερσόνησο. Παρά τον συρρικνωμένο χριστιανικό πληθυσμό του, το Ιράκ καταγράφεται σε μεγάλο βαθμό στη Βίβλο. Ο Πύργος της Βαβέλ, οι πεδιάδες του Αβραάμ, ο Κήπος της Εδέμ και άλλα βιβλικά μέρη βρίσκονται στο Ιράκ.

Πηγή: CNN

The post Ο Πάπας θα επισκεφτεί το Ιράκ appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα