Η ανάσταση της Lavipharm, η κηδεία του τ. βασιλιά, η απάντηση Cosmote στη Nova, και η έξοδος του ΤΧΣ

Όλα τα είχαμε, νέο θέμα βρήκαμε για να ασχολούμαστε, αυτό της κηδείας του τ. βασιλιά Κωνσταντίνου. Η κυβέρνηση φοβούμενη την πολιτική εκμετάλλευση της αντιπολίτευσης επέλεξε η κηδεία να γίνει ως ιδιωτική, με αποτέλεσμα να έχουμε κάποιες αναμενόμενες αντιδράσεις από το εσωτερικό της. Η αλήθεια είναι ότι μετά το πολιτειακό δημοψήφισμα ο τ. Βασιλιάς υπήρξε απόλυτα θεσμικός στηρίζοντας τη χώρα όπου και όποτε

του ζητήθηκε, όπως στη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων ή στο θλιβερό δημοψήφισμα του 2015. Οπότε ο θάνατος του καλό θα ήταν να ενώνει και όχι να διχάζει.

Μια που μιλώ για την αντιπολίτευση, στον ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν για το γεγονός ότι όλοι ασχολούνται με την κηδεία του τ. βασιλιά και όχι με την κατάθεση – βόμβα της γραμματέως του πάλαι ποτέ καναλάρχη του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έβλεπε τις βαλίτσες με τα χρήματα του ΣΥΡΙΖΑ να περνούν. Υπενθυμίζεται ότι μία από τις εμβληματικές επενδύσεις του κ. Καλογρίτσα υπήρξε και η εφημερίδα Documento, προμετωπίδα της επικοινωνιακής στρατηγικής του κόμματος του κ. Τσίπρας…

Μετά την έξοδο από την επιτήρηση η Lavipharm γυρίζει σελίδα και στοχεύει σε υπερδιπλασιασμό του τζίρου της στην τριετία, στην αύξηση των εξαγωγών και στην αύξηση των μεριδίων αγοράς. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η συνεργασία με την Tikun Europe και η είσοδος στην αγορά της φαρμακευτικής κάνναβης, ενώ νέα προϊόντα αναμένεται να λανσαριστούν. Έως το 2026 οι προσδοκίες κάνουν λόγο για τζίρο 112 εκατ. ευρώ από περίπου 50 εκατ. Ευρώ που έκανε το 2022 και η διοίκηση δηλώνει ικανοποιημένη για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Και αυτό γιατί η απόκλιση 7 εκατ. ευρώ δεν σημαίνει κάτι συγκριτικά με την έξοδο από την επιτήρηση και την συμμετοχή στην ΑΜΚ πολλών εγχώριων και ξένων θεσμικών.

Tην απάντηση της Cosmote στις προσφορές της Nova αναμένει η αγορά. Όπως αναφέρουν πληροφορίες της στήλης το προσεχές διάστημα θα παρουσιαστούν νέα ανταγωνιστικά πακέτα κινητής. Την ίδια στιγμή επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας, νέα ανταγωνιστικά πακέτα κινητής και σταθερής και δυναμική επέκταση στη συνδρομητική φέρνει η νέα Nova που έγινε και επισήμως «ένα» με την Wind. Στόχος να γίνει ο έτερος ισχυρός πόλος στις τηλεπικοινωνίες και να αυξήσει τα μερίδιά της στη χώρα μας εντείνοντας τον ανταγωνισμό. Μια πρώτη γεύση πήρε η αγορά από την παρουσίαση οικονομικών πακέτων κινητής, όπως το Unlimited.

Δημοσιοποιήθηκε, όπως θα έχετε ήδη διαβάσει, το σχέδιο αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις τράπεζες. Όπως σχολιάζουν τραπεζικά στελέχη στη στήλη το πρόγραμμα είναι χρονοβόρο. Δηλαδή το γεγονός πως η αποεπένδυση αναμένεται να γίνει έως το 2025 «τραβά» χρονικά και απευθύνεται σε σοβαρές προτάσεις. Τα ίδια στελέχη ανέφεραν πως στην ουσία ευνοείται η συμμετοχή στρατηγικών επενδυτών και family offices που έχουν παρόμοια εμπειρία από επενδύσεις σε τράπεζες. Το ΤΧΣ θα ζητήσει μεταξύ άλλων πληροφορίες για τον επενδυτή ή την ομάδα επενδυτών, όπως η οικονομική κατάσταση, πρότερες επενδύσεις και το ΤΧΣ πρόκειται να ασχοληθεί για μερίδια μεγαλύτερα του 5%. Επίσης κλιμακωτά έως το 10% των τραπεζών τα έγγραφα και οι «εξηγήσεις» που ζητούνται γίνονται όλο και πιο λεπτομερή.

Το κόστος ενοικίου και αγοράς σπιτιού έχει…εκτιναχθεί. Το κενό αυτό είδε μια νέα εφαρμογή το « Roomie» που απευθύνεται σε νέους που θέλουν να συγκατοικήσουν. Στην ουσία οι ενδιαφερόμενοι θα μοιράζονται το κόστος και το σπίτι. Η νέα υπηρεσία προσδοκά να επεκταθεί και στο εξωτερικό, καθώς το κόστος στέγης αυξάνεται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Άλλωστε, απευθύνεται κυρίως στους νέους που αντιμετωπίζουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα εύρεσης κατοικιών.

Κυβερνητικά γκάζια στο ΤΑΙΠΕΔ με την κυβέρνηση να θέλει να επισπεύσει τις διαδικασίες για πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων. Έτσι λοιπόν σε πρόσφατη σύσκεψη ο πήχης ανέβηκε ψηλά για μία με δύο αποκρατικοποιήσεις κάθε δίμηνο. Δύσκολο επίτευγμα και εφικτό να περάσει το ΤΑΙΠΕΔ κάτω από τον πήχη.

The post Η ανάσταση της Lavipharm, η κηδεία του τ. βασιλιά, η απάντηση Cosmote στη Nova, και η έξοδος του ΤΧΣ appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα