Η ακραία ρητορική του κ. Τσίπρα και η καθήλωση στο 20%

Σε επικίνδυνα μονοπάτια ολισθαίνει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δείχνει να οδηγεί το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς «πυξίδα», σε αχαρτογράφητα νερά, που ουδεμία σχέση έχουν με τη σύγχρονη κεντροαριστερά της Ευρώπης. 

Του Κώστα Πασίση 

Την περασμένη εβδομάδα μια σειρά γεγονότων και πρωτοβουλιών στα οποία πρωταγωνίστησε και η κομματική εφημερίδα «Αυγή», θόλωσαν ακόμη περισσότερο το  στίγμα του κόμματος και προκάλεσαν

πολλά  ερωτήματα για το ΣΥΡΙΖΑ…Προοδευτική Συμμαχία. Eνα κόμμα «μπολιασμένο» με πολλά στελέχη κεντροαριστερής προέλευσης, ενίοτε με μετριοπαθή πολιτικό λόγο.

Αφετηρία της αντιπολιτευτικής στροφής  προς τα αριστερά του κόμματος του, αποτελεί η πρωτοφανής δήλωση Τσίπρα: ότι ο Μητσοτάκης έχει πλέον την απόλυτη ευθύνη για ο,τι συμβεί στη χώρα από την πανδημία.

Η τουλάχιστον ανεύθυνη αυτή τοποθέτηση ήταν το ισχυρό «σήμα»  για την έναρξη των …ακραίων πολιτικών φαινομένων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Γιανούλης ισχυρίσθηκε χωρίς την παραμικρή ντροπή ότι για τους νεκρούς από το κορωνοϊο φταίει η κυβέρνηση. Και αυτό για να δικαιολογήσει τη …νεκρολογία της εφημερίδος Αυγή, που τουίταρε φωτό με  τάφους στις Σέρρες.

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν το ΣΥΡΙΖΑ «καρφωμένο» στο 20%, η προαναφερθείσα αντίδραση αποκαλύπτει την απεγνωσμένη προσπάθεια των …εξπέρ της επικοινωνίας της Κουμουνδούρου να στήσουν ένα μακάβριο αφήγημα με ερημωμένους δρόμους, διασωληνώσεις ασθενών, πλάνα με εκκλήσεις γιατρών έξω από τις εντατικές και τάφους ή κινητά νεκροταφεία.

Το σοκαριστικό «στόρυ» της Κουμουνδούρου, όμως είχε και συνέχεια με το «σώου» των δηλώσεων  που στήθηκε με αφορμή το βίντεο στην πρόσοψη της Βουλής, που θύμισε γεγονότα της Ιστορίας μας, ανήμερα της εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως  και την εμφάνιση της εικόνας της Παναγίας, διάρκειας  δυο δευτερολέπτων. 

O τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης έκανε λόγο «για  προσβολή της Δημοκρατίας», προκαλώντας απορίες για το αντιχριστιανικό και αντιπατριωτικό μίσος της Αριστεράς για τις παραδόσεις της χώρας. Φυσικά στη γραμμή Φίλη ήταν και το «μπαράζ» προκλητικών σχολίων βουλευτών της Κουμουνδούρου.

Λες και ανακάλυψαν  το μεγάλο θέμα για να φέρουν σε δύσκολη θέση  την κυβέρνηση.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως δεν άφησε αναπάντητο το νέο ατόπημα ΣΥΡΙΖΑ. «Προκαλεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχει μια τέτοια αντίδραση, ιδίως την ώρα που οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε παρατεταμένη επιφυλακή, υψώνοντας ένα τείχος στις τουρκικές προκλήσεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας.

Το αντιπολιτευτικό κρεσέντο του ΣΥΡΙΖΑ, που πιστοποιεί την ανυπαρξία σοβαρού πολιτικού λόγου, συνεχίστηκε με ένα νέο «οδυνηρό» κτύπημα σε όσους θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη μάχη κατά του κορωνοϊού, με μοναδικό κίνητρο την κοινωνική αλληλεγγύη.

Η εφημερίδα «Αυγή» σε συνεργασία με τους «ινστρούχτορες» της επικοινωνίας της Κουμουνδούρου χαρακτήρισαν τον «εθελοντισμό φερετζέ του νεοφιλευθερισμού»!

Πίσω από όλα αυτά, όμως «κρύβονται» τα παρασκηνιακά παιχνίδια εξουσίας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι το πρώτο λόγο έχουν αποκτήσει εκ νέου οι «σκληροπυρηνικοί» οι οποίοι παρασύρουν το κόμμα στο περιθώριο της Αριστεράς. 

Το σοσιαλδημοκρατικό πείραμα με την «Προοδευτική Συμμαχία» τείνει να μετατραπεί σε ένα νέο πολιτικό υβρίδιο που «φλερτάρει» με τα άκρα της Αριστεράς και επιζητεί κάποια στιγμή τη ρεβάνς για την περσινή  τριπλή συντριπτική εκλογική ήττα. 

Η τελευταία «εικόνα» που αφήνει πίσω της η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι με τις επιλογές της ενισχύει τη «φράξια» της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. 

The post Η ακραία ρητορική του κ. Τσίπρα και η καθήλωση στο 20% appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα