Ο Δήμος Χανίων συμμετέχει στη δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821»

09:59 24/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Δήμος Χανίων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Εθνική Επιτροπή «Ελλάδα 2021», με τις προτάσεις που υποβλήθηκαν να έχουν ήδη εγκριθεί και να βρίσκονται υπό την αιγίδα της Επιτροπής, συμμετέχει επιπλέον στη δράση, «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821».

Διακόσιοι νέες και νέοι, χωρισμένοι σε πέντε ομάδες, θα περιηγηθούν κατά τη διάρκεια του 2021 σε πέντε διαφορετικές διαδρομές στην Ευρώπη, που είναι ταυτισμένες με την Επανάσταση. Κάθε μία από τις πέντε ομάδες, ακολουθεί, επί

15 ημέρες, μια διαδρομή, και επισκέπτεται πόλεις με μεγάλη σημασία για την Επανάσταση του 1821 και τις μετέπειτα εξελίξεις, με βάση ένα πρόγραμμα επισκέψεων που έχει διαμορφωθεί από την Επιτροπή και με θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη των κατά τόπους Ελληνικών Διπλωματικών Αρχών.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι νέοι και νέες που τελικά θα επιλεγούν από την Επιτροπή, λειτουργώντας ως «πρεσβευτές» της σημερινής Ελλάδας, θα επισκεφθούν ιστορικής σημασίας τόπους -όπου έζησαν κι έδρασαν σπουδαίες προσωπικότητες, όπως οι Ι. Καποδίστριας, Α. Κοραής, Ρ. Φεραίος, Α. και Δ. Υψηλάντης, Λόρδος Βύρωνας, Μ. Κάλλας, Ν. Καζαντζάκης, Δ. Μητρόπουλος κλπ.- και τοπόσημα, σύγχρονα μνημεία, πανεπιστήμια, σχολεία, μουσεία, πινακοθήκες. Θα γίνουν δεκτοί από τις κατά τόπους επίσημες Ελληνικές Αρχές, θα συναντήσουν τοπικούς φορείς, θα πάρουν μέρος σε τοπικές εκδηλώσεις, θα γνωρίσουν καλές πρακτικές οικολογίας, διαχείρισης νέων μορφών ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων κλπ.

Μετά την ολοκλήρωση των ταξιδιών θα παραχθεί ένα ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό, στο οποίο θα αποτυπώνονται οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις των 200 νέων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα