Τι θα γίνει με αποδείξεις, επιδόματα και δώρο Πάσχα

Oι πληττόμενοι από την πανδημία, για τα εισοδήματα του 2020, θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση του 30% όσον αφορά τις αποδείξεις. Για τα εισοδήματα του 2021 συζητείται το σενάριο με τις λιγότερες αποδείξεις για την προσαρμογή στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Τα επαγγέλματα που θα μετρούν διπλά οι αποδείξεις είναι γιατροί,

δικηγόροι, μηχανικοί, συνεργεία αυτοκινήτων, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, γυμναστήρια, πολυχώροι, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ενοικίαση ακινήτων και ΙΧ, φροντιστήρια, ιδιαίτερα μαθήματα, ένδυση και υπόδηση.

Αναμένεται ένα μέρος του δώρου του Πάσχα να είναι με βάση το μισθό της αναστολής κι ένα με βάση του μισθού που οφείλει ο εργοδότης. Ενώ η πληρωμή θα γίνει έως τη Μεγάλη Τετάρτη, το κομμάτι του Απριλίου μάλλον θα πληρωθεί σε δεύτερη δόση. Όσοι εργάστηκαν κανονικά από 1/1 έως 30/4, θα λάβουν ολόκληρο το δώρο του Πάσχα.

Το επίδομα παιδιού αφορά 627.113 οικογένειες, ενώ το επίδομα στέγασης 271.644. Οι πληρωμές θα γίνουν την Τετάρτη 31/3. Η πρώτη διμηνιαία δόση είναι 203 ευρώ και θα ακολουθήσουν άλλες πέντε. Την ίδια μέρα πληρώνονται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τα προνοιακά-αναπηρικά, το πρόγραμμα «Γέφυρα», το επίδομα θέρμανσης, το επίδομα γέννησης, των ανασφάλιστων υπερηλίκων και η προστασία της 1ης κατοικίας.

Για το πρόγραμμα «Γέφυρα», η έναρξη των αιτήσεων αναμένεται σε δύο βδομάδες και η διάρκεια επιδότησης θα είναι οχτώ μήνες. Αφορά πληττόμενους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η προϋπόθεση θα είναι η μείωση του τζίρου πάνω από 20%. Η σύγκριση θα γίνει με τα εισοδήματα του 2019 και τα κριτήρια είναι ο αριθμός των εργαζομένων, ο τζίρος, οι καταθέσεις, οι μετοχές και τα ακίνητα.

Το άρθρο Τι θα γίνει με αποδείξεις, επιδόματα και δώρο Πάσχα εμφανίστηκε πρώτα στο tomanifesto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα