Ο Βαρουφάκης νομίζει ότι είναι υπεράνω του νόμου…

Βγαίνει η κυβέρνηση και ανακοινώνει, ως ήταν υποχρεωμένη, τα μέτρα προστασίας για την περίοδο της καραντίνας και αμέσως κάποιοι σπεύδουν (βλ.”ευαίσθητοι” πολιτικοί, ούλτρα “δημοκράτες” και κωμικές φιγούρες) να τη στήσουν στο απόσπασμα.

Και καλά οι απανταχού ψεκασμένοι και βλαμμένοι.
Είναι δυνατόν, όμως, κόμματα και σοβαρά μέσα ενημέρωσης να ζητούν, με αφορμή την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο νόμος να εφαρμοστεί a la carte;
Είναι δυνατόν μέσα ενημέρωσης να ισχυρίζονται ότι η τήρηση της νομιμότητας είναι “αντιδημοκρατική”;
Είναι δυνατόν κοινοβουλευτικά κόμματα

να “υπόσχονται” ότι θα ποδοπατήσουν τους νόμους γιατί έτσι θέλουν;
Είναι δυνατόν να υπάρχουν πολιτικοί αρχηγοί (σ.σ.: οι περισσότεροι ήταν απόντες από την εξέγερση του Πολυτεχνείου), οι οποίοι θέλουν να βάλουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και να τσιρίζουν ότι αυτοί θα κάνουν πορεία(!) κι ας πάει να τους συλλάβει η αστυνομία;
Συμπερασματικά, μάλλον έχουν παρεξηγήσει όλοι αυτοί οι “ευαίσθητοι” και την δημοκρατία και την ασυλία που νομίζουν ότι έχουν.
Ο νόμος είναι και πρέπει να είναι ίδιος για όλους.
Και η Υγεία, αυτό το ύψιστο αγαθό, αδιαπραγμάτευτη.

ΥΓ. Φτάνει πια η καπηλεία του Πολυτεχνείου από τους απόντες και τους πολιτικάντηδες της δραχμής.

Εμπρηστική ανακοίνωση από το ΜέΡΑ 25
«Η απαγόρευση της συμβολικής διαμαρτυρίας ακόμα και σε ολιγομελείς ομάδες βουλευτών – και μάλιστα με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας – συνιστά ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στη Δημοκρατία και τα πολιτικά δικαιώματα», τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η κυβέρνηση «διολισθαίνει συνειδητά, υπό την κάλυψη της πανδημίας, σε αντιδημοκρατικές πρακτικές που, πρώτον, απονομιμοποιούν στη συνείδηση δημοκρατών τα μέτρα προφύλαξης κατά του θανατηφόρου ιού, και, δεύτερον, προδιαγράφουν μονιμοποίηση της περιστολής των πολιτικών δικαιωμάτων».
Το ΜέΡΑ 25 εκτιμά ότι «ο κίνδυνος τόσο για την Δημοκρατία όσο για την δυνατότητα της κοινωνίας να παραμείνει ενωμένη εναντίον της πανδημίας υπονομεύεται από τον αυταρχισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα